Rekordtall for Ylvis

Over en halv million så premieren.

VILLE TILSTANDER: Det gikk for seg under innspillingen tirsdag kveld. JO STRAUBE

Kaja Korsvold

Ylvis-brødrenes video «The Fox», som var ment å skulle selge tredje sesong av TV-showet «I kveld med Ylvis», har gjort nytten.

Mens hele verden, det vil si 14 millioner, har sett videoen på Youtube, så 534.000 premieren i Norge, skriver Aftenposten.

Les også

Ylvis rammet av teknisk feil

Les også

- Det er helt koko

Til tross for at TV Norge hadde tekniske problemer og det tok seks minutter før programmet kom i gang, ble det ny premiererekord for brødrene. Et kvarter ut i sendingen stabiliserte seertallene seg på 600 000.

Kaller feilen pinlig

— Dette er helt vanvittig! Det er tydelig at «The Fox» har vært med å bygge store forventninger til premieren. Men det som er mest fantastisk er at seertallene stiger som en rakett det første kvarteret og stabiliserer seg på rundt 600.000, sier programsjef i TV Norge og SBS Discovery, Jarle Nakken.

— Vi stoppet å puste i går da skjermen gikk i svart. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke var et «Ylvis-stunt». Det var rett og slett en pinlig teknisk feil. Det som er litt morsomt, er at eksplosjonen det skapte i sosiale medier ser ut til å ha bidratt til å dra flere seere inn til programmet, sier Nakken

Tallene utgjorde en seerandel på 47,6 prosent i den kommersielle TV-målgruppen, som består av seerne fra 15 til 50 år. I totalbefolkningen (12+) fikk programmet en seerandel på 32,2 prosent.

Langt over forventet

— Jeg tar av meg hatten for disse gutta. «I kveld med Ylvis» dro flere seere enn det norske landslaget i går, og knuste all konkurranse. Dette er langt over det vi forventet, sier Nakken.

Han legger til at de er klare over at disse tallene først og fremst er et resultat av store forventninger, og at de ikke forventer like høye seertall fremover.

— Men i dag blir det kake, kaffe og champagne. Jeg har alltid ment at talent og dyktighet betaler seg i det lange løp. Ylvis er selve definisjonen på det.

Så du premieren? Hva synes du?