Rybak fikk nesten 700.000 flere stemmer enn årets MGP-vinner

KLAR FOR FINALEN: Carl Espen skal representere Norge i Eurovosion Song Contest i mai. Men han fikk bare 53.000 stemmer. SCANPIX

  • Vi kan ikke sammenlikne det, sier MGP-sjef.

Carl Espen Thorbjørnsen vant Melodi Grand Prix lørdag med «Silent Storm». Osterøy-gutten fikk nesten fire ganger så mange stemmer på Vestlandet som neste låt.

Østlandet og Sørlandet hadde «High Hopes» som knapp favoritt, men 31-åringen var likevel i ledelsen før Vestlandets tall ble lest opp som femte og siste landsdel.

— Han vant med god margin, men det var jevnere enn på lenge, sier Melodi Grand Prix-prosjektleder Stian Malme.

«Sjokkerende få»

Melodi Grand Prix har slitt med seertallene og Thorbjørnsen fikk bare 53.000 stemmer.

Les også

Carl Espen vant Melodi Grand Prix

Les også

- Låten handler jo om meg, og hva jeg tenker i mitt stille sinn

«Sett opp mot Rybak ... sjokkerende få», tvitrer Bergens-byråd Filip Rygg.

Rygg er en ivrig MGP-seer og lekte med tanken om å få finalen til Bergen etter at fiolinisten hadde tatt Europa med storm (les bloggen).

I 2009 dro Rybak nærmere 750.000 stemmer i den norske finalen med sin egenproduserte «Fairytale».

Nummer to, Tone Damli Aaberge, noterte cirka 150.000 stemmer.

- Vi kan ikke sammenlikne år. Rybak samlet Norge på spektakulært vis. Man skal fokusere på at Carl Espen vant med flest poeng. 53.000 stemmer er rundt normalen, sier Malme.

Feirer i Oslo

Vinneren kommer ikke vestover i dag.

— Han tar dagen i Oslo. Det blir nok en rolig dag. Han kan hvile på laurbærene. Jeg drar til København der det skal være et stormøte med EBU og de andre deltakerlandene, sier prosjektlederen..

Finalen arrangeres i den danske hovedstaden i begynnelsen av mai.

Seertallene, som var så svake i semifinalene av kritikerne kalte sangkonkurransen fullstendig feilslått, kommer først mandag.

— Det har vært en medieskapt krig. Vi har ikke begynt å evaluere ennå, men jeg er fornøyd med gjennomføringen. Hvis det ikke var bra, får vi gjøre noe annet neste gang, sier Malme.

Diskuter Melodi Grand Prix under:

FAVORITT: Carl Espen Thorbjørnsen gjør seg klar til å gå på scenen under en av de siste prøvene i Oslo Spektrum denne uken. SCANPIX