– Jeg gråt da jeg så reaksjonene

Sigrids nye singel ble utropt til den «hotteste» låten i verden da den kom ut forrige fredag. Den har allerede passert en million avspillinger på Spotify.

- VILLE EGENTLIG IKKE BLI MUSIKER: Sigrids debutsingel satte fyr på internett da den kom forrige fredag, og nå farter hun mellom byer som New York, Berlin, London og Bergen med plateselskap og management. - Jeg ville egentlig ikke bli musiker, men så har det bare ballet på seg, sier Sigrid. Ørjan Deisz

– Jeg satt på flyet fra London til Bergen da jeg endelig fikk tid til å sjekke sosiale medier. Da jeg så alle reaksjonene, begynte jeg å gråte av glede. Jeg satt der på flyet og strigråt, skikkelig Kim Kardashian-style, sier Sigrid Raabe og ler.

BT treffer den bergensbaserte ålesunderen, som bruker artistnavnet Sigrid, på en kafé på Nygårdshøyden. 20-åringen har vært inni en musikkboble de siste ukene, men nå har hun en sjelden fridag.

Fredag slapp Sigrid singelen «Don’t Kill My Vibe». Hun har sluppet musikk tidligere, men ikke under artistnavnet Sigrid – og ikke musikk som blir pushet og gitt ut over hele verden. Og hun har definitivt aldri før sluppet en låt som har én million avspillinger bare noen dager etter at den kom ut.

– Det føles definitivt som en ny debut, sier Sigrid til BT.

– Uvirkelig

Før låten ble sluppet i forrige uke var Sigrid på promo-turné i Europa med sitt britiske plateselskap, Island Records. De var blant annet i Berlin, Paris, London og Amsterdam, men planen var at hun skulle være hjemme i Bergen da singelen ble sluppet. Så fikk de en telefon fra BBC Radio 1.

Les også

Les også: Sigrid har laget en perfekt hit for 2017

Stasjonen, som ukentlig har i underkant av ti millioner lyttere, hadde plukket ut «Don’t Kill My Vibe» til å være «the hottest record in the world» akkurat nå.

– Da måtte vi nesten bli en ekstra dag i London. Og det var faktisk der – live på en av Englands største radiostasjoner – jeg hørte låten for første gang offentlig. Det har helt uvirkelig, sier Sigrid.

Og det er ikke bare BBC som har merket seg Sigrid.

– Jeg var liksom «noboby»

Den store britiske musikkavisen New Musical Express (NME) mente at Sigrid stjal showet fra superstjernen Katy Perry, som kom med sin comeback-låt i forrige uke. «Sigrid har laget en like massiv hit – og kanskje til og med en bedre pop-banger enn Katy Perry», skriver de. Det britiske trendmagasinet i-D sammenlignet Sigrid med blant andre Adele. Her i BT fikk låten seks av seks hjerter.

DEN PERFEKT HEVN: «Don't Kill My Vibe» handler om det Sigrid beskriver som en dårlig opplevelse på en skrive-session, der hun følte seg fullstendig oversett av en eldre musiker. - Jeg er ikke så flink til å si fra alltid. Da er det lettere å skrike ut det en mener i en sang, sier hun. Ørjan Deisz

– Mange tror det er en klassisk låt om en gutt eller et kjærlighetsforhold, men det stemmer ikke.

– Så hva handler «Don’t Kill My Vibe» om?

– Den handler om en skrive-session jeg var med på, som var veldig vanskelig. Jeg følte meg ikke velkommen, og jeg ble ikke tatt på alvor. Jeg var liksom «noboby» for de litt eldre folkene jeg skulle jobbe med. Jeg har av og til litt problemer med å si det høyt hvis jeg er misfornøyd. Da kan det være lettere å skrike det ut i en sang, sier hun.

«Don’t Kill My Vibe» har Sigrid skrevet sammen med Oslo-produsenten Martin Sjølie. Og til tross for opplevelsen som ligger bak låten, liker hun å skrive med andre.

30 perfeksjonister

Andre personers meninger er noe hun har vært nødt til å lære seg å leve med. Sigrid innrømmer at ukene før slippet av «Don’t Kill My Vibe» var en emosjonell berg-og-dal-bane. Det tok sin tid før Sigrid og teamet rundt henne ble enige om akkurat hvordan singelen skulle låte.

– Jeg er perfeksjonist når jeg jobber med musikk. Og når det i tillegg er 30 andre perfeksjonister som har meninger, tar det litt tid. Men alle vil jo bare det samme: At resultatet skal bli best mulig, sier Sigrid.

Les også

Les også: – Jeg løy for å få bli med i bandet til Aurora

Denne uken reiser Sigrid til New York for å gjøre promo, det er tross alt på Manhattan i New York hun har flest lyttere, ifølge Spotify. Utover våren går det slag i slag. I begynnelsen av mars spiller hun blant annet to konserter på Bylarm i Oslo, og til sommeren skal hun spille på både Bergenfest og Øyafestivalen.

Ingen vei tilbake

Og, ikke minst: i løpet av våren gis hennes debut-ep ut over hele verden.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bli musiker, sier Sigrid, som allerede som 16-åring ble signert av norske Petroleum Records.

LIVE-DEBUT: Sigrid live-debuterte med sitt nye band under Vill Vill Vest-festivalen i fjor høst. Hun fikk gode tilbakemeldinger fra de fleste anmelderne. Robert Nedrejord

Da hun på tampen av 2015 signerte med bergenske Made, som også er managementet til blant andre Aurora, begynte det etter hvert å bli ganske seriøst. Nå er det stort apparat som jobber for at Sigrid både i Norge, Storbritannia, USA, Tyskland – ja, hvor som helst.

– Med så mange rundt deg, føler du et stort press?

– Jeg føler på presset, ja. Men det er bra å bli pushet. Og nå vil jeg definitivt være musiker, sier Sigrid.