Bergens beste kebab: Dette er finalistene
BTs lesere kårer Bergens beste i ti ulike kategorier denne sommeren. Her er de fem kebabstedene juryen har plukket ut.
Hvilken kebab spiser du helst – til lunsj eller på vei hjem fra byen?
Lefse, dressing, salat og kjøtt. Her er årets fem finalister.
- Hvor får du Bergens beste kebab? Stem på din favoritt her.
«Den perfekte miks av kjøtt, dressing og salat»
Navn: Bønes pizzeria, Bønesskogen 40
Juryens begrunnelse: «Kebaben deres er den perfekte miks av kjøtt, dressing og salat, og med nydelige lefser. Akkurat passe krydret og med selvvalgt sterkhetsgrad. En kunde oppgir at det er mange kebabsteder nærmere der hen bor, men at det likevel er Bønes Pizzeria hen reiser til for å få den beste kebaben.»
Gökhan Bozkurt, daglig leder
– Jeg tror vi har blitt litt bergenskjent for kebaben vår, det er vi glade for. Vi har mange stamkunder.
Hemmeligheten bak den gode kebaben, er enkel.
– Vi bruker ferske råvarer og marinerer kjøttet her i restauranten.
«Et sted å komme tilbake til»
Navn: Nesttun kebab og pizza, Nesttunvegen 99
Juryens begrunnelse: «En lokal matinstitusjon for innbyggere i Fana. Det er et populært sted og du blir alltid godt tatt imot, uansett hvor hektisk det er. Kundene trekker særlig frem de hjemmelagede, silkemyke lefsene. Her kjevles og stekes den ferske deigen foran øynene dine når du bestiller kebab. I kombinasjon med god dressing, stor størrelse og et imøtekommende personale, er det et sted å komme tilbake til. Til og med utflyttere fra Nesttun tar Bybanen ens ærend for å kjøpe med kebab til familien.»
Mohammed Jaf, daglig leder
– Her steker vi kjøttet og gjør alt klart mens kunden venter. Hvis kunden er fornøyd, så blir jeg veldig glad.
Jaf mener det er bra å være et populært kebabsted.
– Da kommer folk fra mange steder i byen. Vi har ferskt brød og god kvalitet på råvarene våre.
«Det er alltid en glede å spise på Baban»
Navn: Baban grill, Jonsvollsgaten 7
Juryens begrunnelse: «Autentisk kebab, med godt kjøtt stekt på kullgrill, friske grønnsaker og godt tilbehør. Det er alltid en glede å spise på Baban. Her er det også svært vennlige og hyggelige mennesker bak disken. Mens man venter, får man tilbud om en nydelig, varmende linsesuppe. Startet som et lite kebabsted, har nå utvidet med egen restaurantdel.»
Dana Ahmed, daglig leder
På Baban er det ikke rullekebaben som er trekkplasteret.
– Vår kebab skiller seg fra de andre stedene i byen. Her har vi ekte shish-kebab, ikke rullekebab som de fleste andre har.
Etter to års drift er Ahmed fornøyd med utviklingen.
– Det går veldig bra og det er kjekt at kundene nominerer oss til Bergens Beste.
«En perle bak Bryggen med fersk kebab»
Navn: Nirvana kebab, Øvregaten 41
Juryens begrunnelse: «En institusjon og en perle i Øvregaten med fersk kebab av god kvalitet. Det som gjør dem spesielle er husets egen kebabsaus, godt kjøtt og hyggelige arbeidere som tar vare på kunder både en tirsdags ettermiddag og i de sene nattetimer. Ekteparet som driver stedet har glimt i øyet og de ansatte beholder alltid roen uansett hvor travelt det kan bli. De er hyggelige og tar seg tid til å snakke med gjestene. En kunde oppgir at maten er det nærmeste man kommer en god kebab i Berlin og andre storbyer.»
Esad Lokmic, daglig leder
– Det ligger masse arbeid bak en sånn nominasjon, publikum bestemmer.
Etter 23 års drift, vet Lokmic hva som må til for å få fornøyde kunder.
– Alt er hjemmelaget og vi bruker godt kjøtt: Rundbiff, lammestek og kyllingfilet. Sausen lager jeg selv også. Og så steker jeg kjøttet mens kunden venter.
«Kebabsted som har levert høy kvalitet i over 20 år»
Navn: Daniel Rullekebab, Gravdalsveien 11
Juryens begrunnelse: «Et kebabsted som har levert høy kvalitet i over 20 år. Klassisk og enkel meny, men med de ekstra faktorene som hever opplevelsen. Nydelige lefser, mørbrad og lam som alternativ og valgfri sterkhetsgrad. Det sies at flere talenter i Lyngbø fotballklubb har mistet matchvekt på grunn av den gode dressingen. Kundene vender alltid tilbake til Daniels Rullekebab, det er verdt den ekstra kjøreturen hvis man ikke bor i området. Ledelsen og de ansatte har også et sosialt engasjement for sine kunder, naboer, lokalsamfunn og klubber.»
Towfiq Tahir Kadir, daglig leder
– Det ligger mye arbeid bak kebaben vår, så det er kjekt å få anerkjennelse for det. Vi jobber for å ha gode rutiner også selvfølgelig ferske råvarer - ikke minst gode sauser.
Daniel Rullekebab åpnet allerede i 1997. Kadir tror han vet hva hemmeligheten for en lang kebab-karriere er.
– Vi har vært lojale mot kundene våre, har fokus på renhold og bruker gode råvarer. Vi selger mest lammekebab, men biffkjøtt er kanskje den folk liker aller best.
- Hvem er din favoritt? Stem på Bergens beste kebabsted her.
Mest lest akkurat nå
Her kommer en ny «bydel». – Blir slik man typisk ser i Oslo.
– Jeg har vært prest i 37 år, og jeg har aldri noensinne sett så mange blomster i en begravelse
Verdensstjernene på plass i Bergen: – Slike festivaler vi liker
15 drept i skyting på barneskole i Texas
I 100 år har selskapet holdt hus her. Nå er det slutt.
Tatt i 129 km/t i 60-sonen