Sjekk ut disse «reglene» for halloween!

Dette må du huske på før du går «knask eller knep».

icon
Denne artikkelen er over to år gammel
Publisert Publisert
iconBT Junior
Denne artikkelen ble først publisert på BT Junior, et nettsted for barn i alderen 7 til 15 år. Nettstedet oppdateres ikke lenger, men du kan lese gamle saker på bt.no/junior

Ikke alle markerer halloween, så det er viktig å ta hensyn. Da blir det kjekkere for alle.

1. Når kan du gå «knask eller knep»/halloween?

Dette gjør du 31. oktober. Det er selvsagt helt greit å ha feiringer andre dager, men da går man ikke ut og ringer på dørene. Onsdag er altså dagen du kan gå «knask eller knep».

2. Hvor lenge kan du gå?

Det er ikke et fast tidspunkt, men det kan være fint å tenke på at det er familier med små barn og annet. En fin kjøreregel kan derfor være å gi seg før klokken ni på kvelden.

3. Kan du ringe på hos hvem du vil?

Det er selvsagt lov til å ringe på til den du vil, men på halloween er det noen som ikke ønsker å ha utkledde barn på døren. Mange av dem slukker utelysene, så det er altså et tegn til dere slik at dere ikke skal ringe på der. Det er viktig å respektere at noen ikke vil være med på markeringen, da finner dere bare et annet hus å ringe på. (OBS: Noen som bor i blokk velger for eksempel å henge lapp på døren om at de ikke ønsker besøk av små monstre og hekser og sånn.)

4. Hvilke knep er best å gjøre?

Ingen. Noen går tom for snop, og det er jo sånt som skjer. Andre ønsker ikke feire halloween – og det er også greit. Du sier knask eller knep, men unngå knep. Det er ikke hyggelig for noen.

5. Kan du skremme alle du vil?

Ja, det er moro, men pass på. Dersom det for eksempel er små barn som åpner, så er det jo fint om dere sparer det største brølet til neste hus.

6. Er det lurt å være mørkt kledd?

Ja, mange halloween-kostymer er mørke og skumle, men vær forsiktig Også bilene må kunne se dere, så ta gjerne med refleks.

7. Hva skal jeg si etter at jeg har fått noe?

Mange barn får mye snop på denne dagen, men husket du å si takk? Det vil nok dem du ringer på til sette stor pris på.

8. Sjekk også ut disse halloween-sakene:

  • Slik sminker du ekle sår, skjelett og katt!
Publisert