Storbrann i Kristiansand

En bygning brant helt ned og to andre fikk store brannskader i den voldsomme brannen i Kristiansand sentrum natt til søndag.

Det brenner i flere bygninger i Kristiansand sentrum natt til søndag. Beboere blir evakuert. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Henrik Wergelands gate 5 er helt nedbrent. Henrik Wergelands gate 7 og 9 har fått store brannskader. Meldinger fra brannvesenet er at de har kontroll i den forstand at den ikke vil spre seg ytterligere, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt i en pressemelding ved 6-tiden søndag morgen.

Gjestene ved Thon Hotel og Comfort Hotell ble evakuert og midlertidig plassert på Ernst Hotell.

Les også

Storbrann i Bergen: - Det var svært dramatisk

Brannstedet ligger like bak Thon Hotel i kvadraturen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Gjestene på begge hotellene har nå fått beskjed om at de kan komme tilbake til sitt hotell. Det er først og fremst røykutviklingen på brannstedet som gjør at gjestene har blitt evakuert, forteller Formo.

Søkte på takene

SØKTE: Et Sea King-redningshelikopter søkte på takene for å se om noen hadde søkt tilflukt fra brannen der. Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

En politimann ble kjørt til legevakten for kontroll med det politiet beskriver som lettere skader. Ellers er det ikke meldt om skadde eller savnede personer etter brannen.

Formo opplyser til NTB at et Sea King-redningshelikopter ble kalt inn for å søke på takene i brannområdet og sjekke om noen hadde søkt tilflukt der.

Les også

- En dame kom løpende og skrek at det brenner

Kalte inn ekstramannskap

Brannvesenet i Kristiansand sendte alle tilgjengelige mannskaper og fikk forsterkninger fra Vennesla og fra Søgne og Songdalen for å håndtere den kraftige brannen. Et stort område rundt brannstedet ble sperret av.

Kriminalteknikere har allerede vært på brannstedet og fortsetter sitt arbeid utover søndagen. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvordan brannen startet, men Formo sier de gjerne vil komme i kontakt med folk som oppholdt seg i området da brannen brøt ut.

Politiet fikk melding om brannen ved totiden natt til søndag, like etter at klokkene ble stilt en time tilbake.