To Syria-farere pågrepet av PST

PST har pågrepet to personer, siktet for deltakelse og støtte til en terrororganisasjon. De to er fra Østlandet og er etter det NTB erfarer hjemvendte Syria-farere.

Publisert Publisert
  • NTB

— Det er to personer som er pågrepet, én i 20-årene og én i 40-årene, sier Siv Alsén i Politiets sikkerhetstjeneste til NTB.

Begge er siktet for brudd på straffelovens paragraf 147d.

Paragrafen dreier seg om å danne, delta i, rekruttere medlemmer til eller yte økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon.

Sønnen terrorsiktet

Alsén sier PST fikk bistand fra forskjellige politidistrikt i pågripelsen.

Ifølge VG skal det ha vært Oslo politidistrikt og Østfold politidistrikt som bisto. PST kan foreløpig ikke si om det er noen relasjon mellom de to, men ifølge VG skal mannen i 40-årene være faren til en 24-åring som allerede er tiltalt for å ha vært med på terrorplanlegging og støtte til IS.

Sønnen tilhørte ifølge avisen et miljø i Fredrikstad der flere unge menn har reist til Syria.

Hjemvendte Syria-farere

Mannen i 20-årene som ble pågrepet mandag skal ifølge Dagbladet være fra Oslo og ha kontakt med miljøet rundt islamistgruppa Profetens Ummah.

PST kan ikke opplyse på hvilket grunnlag de to er pågrepet, men etter det NTB erfarer er de to hjemvendte Syria-farere.

Det er ikke avgjort når de to eventuelt blir fremstilt for varetektsfengsling.

Tirsdag forrige uke pågrep PST en 18 år gammel nordmann i Göteborg. Han er siktet for å ha forsøkt å tilslutte seg opprørsgruppen IS i Syria.

Publisert