17-åring er siktet for drapet på Sunniva

En 17 år gammel gutt er pågrepet for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård, som natt til mandag ble funnet død på Jæren.

Publisert Publisert

FUNNET DØD: Familien begynte å lete etter 13-åringen da hun ikke kom hjem som avtalt. Foto: Politiet/Privat

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Klokken 09.15 på tirsdag avholdt politiet en pressekonferanse i forbindelse med drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård i Hå kommune på Jæren.

– En ung mann på 17 år er siktet for drapet på 13 år gamle Sunniva, sa politiadvokat Herdis Traa innledningsvis.

17-åringen skal være en norsk statsborger, og er bosatt på Varhaug. Han nekter selv for å være involvert i drapet.

Familien i sjokk

Harald Øglænd er utnevnt til bistandsadvokat for jentens familie.

– Først og fremst kan jeg si at familien er lettet over at politiets etterforskning raskt har gitt resultat. De har fått med seg at mye har blitt gjort både gjennom vitneavhør og tekniske undersøkelser, sier Øglænd.

Han forteller at familien er i sjokk over det som har skjedd.

Ifølge Øglænd er familien bekymret over ikke å skulle få svar på hvorfor dette har skjedd med datteren deres.

– De har fått med seg at den siktede ikke erkjenner straffskyld, men det er enda tidlig i etterforskningen. Det kan komme mer informasjon, sier han.

Kjenning av politiet

Siktelsen skal være basert på tips, etterforskning og avhør. Den unge mannen skal være en kjenning av politiet, men ikke på grunn av voldssaker, opplyser politiet.

17-åringen meldte seg som vitne for politiet og kom selv til politihuset i Stavanger mandag ettermiddag for å avgi sin forklaring. Mens han var på stasjonen, ble gutten pågrepet og siktet for drap.

Han skal, ifølge politiet, nekte for å ha gjort det han er siktet for, men forteller at han har vært på åstedet der jenten ble funnet. Han har fått oppnevnt advokat Tor Inge Borgersen som forsvarer.

Sperret av område

Politiet sperret tirsdag av et område rundt huset der 17-åringen bor, ikke langt fra området hvor den 13 år gamle jenta ble funnet drept.

Politiadvokat Herdis Traa i Sørvest politidistrikt sa på pressekonferansen at gutten tidligere er kjent for politiet, men ikke for voldssaker.

– Siktede og Sunniva er fra Varhaug og i samme aldersgruppe, men vi har ikke opplysninger om at de er omgangsvenner eller at de kjente hverandre, sier Traa.

Det avholdes et fengslingsmøte klokken 13.30 tirsdag. Der vil politiet begjære 17-åringen varetektsfengslet i to uker og med brev- og besøksforbud.

VARHAUG: Det var her Sunniva Ødegård ble funnet død klokken 03.10 natt til mandag. Foto: Carina Johansen, Scanpix

Politiet ønsker tips

Politiet forteller at de i løpet av det siste døgnet har drevet en omfattende etterforskning med bistand fra Kripos.

Etterforskningen er fremdeles i en for tidlig fase til å si hvordan jenten ble drept.

– Sunniva vil bli obdusert seinere i dag, og da kan vi si mer om dødsårsaken, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Politiet ønsker nå tips fra publikum om det folk mener kan ha betydning for saken.

Mange ubesvarte spørsmål

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om hvorvidt den siktede og Sunniva var omgangsvenner eller tilhørte samme miljø, men sier det ikke er den samme personen Sunniva besøkte tidligere samme kveld.

– Det er fremdeles mange uoppklarte spørsmål, blant annet hva som har ført til døden, sier Dahl.

Det er også uklart om drapsåstedet er det samme stedet hvor jenten ble funnet.

Politiet ville ikke svare journalister i salen på om det har blitt brukt våpen i forbindelse med drapet, og påpeker at det fremdeles er en tidlig fase i etterforskningen.

POLITISPERRING: En bamse og en røde ble lagt ned ved politisperringen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Ble funnet natt til mandag

Det var i 3-tiden natt til mandag den 13 år gamle jenten ble funnet død på gangstien ved jernbanelinjen på Varhaug i Stavanger.

Herdis Traa, mediekontakt for påtale ved Sør-Vest politidistrikt, sa til BT i går at en voksen person fant henne på en sti om lag 150 meter fra 13-åringens hjem.

– Vår hovedteori er at vi står overfor et drap, men vi holder også andre muligheter åpne, sa Traa i går.

Publisert