Norwegian utsetter Airbus-bestillinger for nesten fem milliarder, opplyser selskapet i en børsmelding

Utsettelsen oppgis å være del av flyselskapets program for å kutte kostnadene.

UTSETTER: Norwegian og sjef Bjørn Kjos opplyste børsmarkedet onsdag at flyselskapet har utsatt leveringen av Airbus-fly til en verdi av nesten 5 milliarder kroner som et ledd i bedriftens spareprogram. NTB Scanpix/Heiko Junge

NTB

Det melder selskapet i en børsmelding onsdag.

I februar inngikk Norwegian en tilsvarende avtale med Boeing som ledd i å redusere selskapets forpliktelser. Den gang gjaldt det utsatt leveranse av 12 Boeing 737. Også en avtale om å kjøpe fire Airbus-fly fra SAS ble utsatt.

– Hente ut gevinst

Det er Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets DAC som har forhandlet med Airbus. Selskapet er basert i Irland og forvalter Norwegians flypark.

– Utsettelsene er et ledd i strategien med å hente ut gevinst på den kapasiteten som er bygget opp i løpet av de siste årene, og selskapets endrede fokus fra vekst til lønnsomhet, står det i børsmeldingen.

I alt vil avtalen redusere Norwegians kapitalforpliktelse med 570 millioner dollar i 2019 og 2020, om lag 4,85 milliarder kroner etter dagens kurs.

22 til i 2021

Ifølge Norwegian er utsettelsene av flybestillingene et ledd i den samme planen som også innebar emisjonen på 3 milliarder i januar.

I den samme planen inngår også salg av fly.

Norwegian skulle egentlig motta 4 Airbus A321LR (Long Range) i år og ytterligere 12 i 2020, skriver E24.

Etter avtalen onsdag skal de nå motta 12 fly i 2020 og deretter 22 til i 2021.