Mattilsynet krever at 200 tonn Nugatti kastes

Orkla Foods har klaget på vedtaket.

200 TONN: På grunn av importfeil kan 200 tonn nugatt havne i søpla. (Her fra Sundafabrikken ved en tidligere anledning).
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sjokoladepålegget kreves kastet fordi det er brukt hasselnøttpasta som er ulovlig innført fra Tyrkia, under produksjonen, ifølge VG.

— Vedtaket er fattet på bakgrunn av at vi ikke på korrekt måte har meldt partiet med nøtter inn til Mattilsynet før fortolling. Likevel ble partiet med nøtter frigitt i tollen og dermed satt i produksjon av oss, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods.

Orkla Foods har klaget på vedtaket.

Se vår store test - kun tre får bedre enn terningkast to:

Les også

Test av 17 sjokoladepålegg

Svært alvorlig regelbrudd

Mattilsynet skriver i sitt vedtak at de vurderer regelbruddet som svært alvorlig.

Orkla Foods opplever kravet om at pålegget kastes som en overreaksjon og mener det er mer naturlig at de betaler en bot for regelbruddet.

— Det vi fortviler over nå, er at dette er førsteklasses varer - og det er det ingen som bestrider - som nå står i fare for å havne rett i søpla. Det gjør denne feilen så mye større, sier Stokken til VG.

Mens klagen behandles, blir 500.000 Nugatti-bokser med variantene Nugatti Max, Nugatti Air, Nugatti Zero og vanlig Nugatti (vanlig) stående på lager. (©NTB)

Se våre store mattester:

Publisert: