Trener opp ørner for å stoppe droner

Se angrepet som bare tar noen sekunder.

  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Med dronenes fremmarsj har også et annet og litt snodig fenomen begynt å gjøre seg gjeldende, nemlig anti-drone-konsepter.

Noen av disse tar litt «ekstreme» former,slik som ammunisjon beregnet på droner, og nå har det dukket opp et minst like oppsiktsvekkende konsept.

AvisenWashington PostogReutersmelder at nederlandsk politi nylig brukte en spesialtrent ørn til å sette en drone ut av spill i luften.

Første i verden

Ørnen kan ses i aksjon i en video som politiet nylig lastet opp påYouTube. I videoen flyr politiet en kameradrone fra DJI, som ørnen effektivt snapper opp med de lange klørne sine og bringer ned på bakken.

Ørnen skal ha såpass tykk hud rundt beinene at den ikke blir skadetav rotorbladene på dronen.

Det er ikke det nederlandske politiet selv som står bak den uvanlige anti-drone-idéen, men et selskap ved navn«Guard from Above», som selv kaller konseptet «en lavteknologisk løsning på et høyteknologisk problem».

Selskapet påstår de er aller først i verden med å spesialisere seg på opplæring av rovfugler, noe som høyst sannsynlig stemmer, og sier rovfugler er effektive anti-drone-redskaper på grunn av deres smidighet, styrke og jaktinstinkt.

Skal trolig tas i bruk

KONTANT: Ørnen nøler ikke før den kaster seg over dronen.

Guard from Above retter seg hovedsakelig mot myndigheter, og blant deres første kunder er altså det nederlandske politiet, som mener alvor med konseptet. En talsperson for politiet uttalte overfor nyhetsnettstedetDutchNews.nlat det er en «ekte» mulighet for at de vil ta rovfugler i bruk mot droner.

Ifølge politiet utgjør droner en trussel på den måten av alle kan få tak i dem, og at de er multifunksjonelle produkter som kan brukes i onde hensikter, for eksempel til å utføre angrep.

At droner noen ganger misbrukes har vi allerede eksempler på. Tidligere har vi blant annet meldt omdroner som ble brukt til å frakte narkotika og våpenog droner somhar blitt skutt ned etter å beveget seg inn på andres eiendom.

Hvorvidt den nye rovfugl-idéen får bukt med ulovlig dronevirksomhet gjenstår selvsagt å se. Videoen av ørnen som fanger dronen kan du se under.

Her er et noe mer «normalt» anti-drone-konsept: Denne dronen fanger en annen i luften med et nett

Denne norske dronene satte nylig verdensrekord i løftekapasitet

Teknologimagasinet: Vi tester og snakker om droner:

Har du fått med deg disse sakene:

Publisert: