Elbileiere vil ikke bytte til bensin eller diesel

Bare så vidt fire prosent av elbileiere vil vurdere å gå tilbake til å kjøre bensin— eller dieseldrevne biler. De fleste er svært fornøyde med sin elbil, viser en undersøkelse.

FORNØYD MED EL: Kun 4 prosent av dem som eier elbil nå, ville vurdere å bytte til bensin- eller dieselbil hvis de skulle kjøpe ny bil nå, viser en undersøkelse.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det er Norsk elbilforening som har spurt 3422 elbileiere over hele landet om de ville overveie å bytte til en annen biltype om de skulle kjøpt ny bil.

Hele 70 prosent svarer at de ville ha valgt elbil igjen, mens 16 prosent ville valgt en ladbar hybridbil — som blir stadig mer populær - og bare åtte prosent svarer at de er usikre.

— Har du først prøvd elbil vil du ikke tilbake. Elbileierne opplever elbilen som stillegående, utslippsfri og billig i drift, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Nå skiftes skiltene:

Les også

De første EK-registrerte elbilene er på veien

I dag er det ifølge foreningen rundt 85.000 elbiler i Norge, noe som tilsvarer rundt tre prosent av de rundt 2,6 millioner personbiler som er registrert i Norge. (©NTB)

Få flere saker om elbil og hybrid:

Publisert: