Samsung sender kunder brannsikre returpakker

Samsung har begynt å sende brannsikre returpakker til sine kunder slik at de kan returnere smarttelefonen Galaxy Note 7 uten at det er fare for brann eller eksplosjoner.

BRANNSIKKER: I denne brannsikre esken skal Galaxy Note 7 returneres.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Den sørkoreanske elektronikkgiganten har fått flere bekymringsfulle meldinger om at telefonens batteri har tatt fyr eller eksplodert.

Tirsdag varslet selskapet at det

Les også

stanser alt salg og produksjon

av det som er dets nyeste modell. Meldingen førte til at selskapets aksjeverdi raste med åtte prosent, og onsdag kom beskjeden om at overskuddet i tredje kvartal ligger an til å bli 33,3 prosent lavere enn tidligere anslag.

Hvilken er mest vanntett?

Les også

I dette spannet ligger en Iphone 7 og en Galaxy S7

2,5 millioner mobiler tilbakekalles

For en drøy måned siden tilbakekalte Samsung 2,5 millioner smarttelefoner som følge av problemene. Nå må altså kundene sende fra seg mobilene sine igjen. Det dreier seg om 1,5 millioner enheter, hvorav noen er kundenes førstekjøp, mens andre er erstatninger som er sendt ut for de 2,5 millionene som først ble tilbakekalt. De fleste er solgt i USA og Sør-Korea.

Returpakkene vil være utstyrt med forhåndsbetalt porto. En instruksjonsvideo om hvordan telefonene skal pakkes, er allerede lagt ut på YouTube.

Selskapet regner med et overskudd på 4,6 billioner won, cirka 33,5 milliarder kroner, i tredje kvartal. Det tidligere anslaget, som kom så sent som i forrige uke, var på 7,8 billioner won, cirka 57 milliarder kroner.

Det er ikke bare Samsung som har tekniske problemer:

Les også

Apple saksøkes for skjermfeil på Iphone 6

Les også

Test av trådløse øreplugger: God trådløs lyd behøver ikke koste skjorta

Teknologimagasinet: Med denne mobilen går Google i strupen på Apple.

Publisert: