49-åring terrorsiktet av PST

En 49 år gammel mann ansatt i Aker Solutions er pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf for å ha spredt terrorinformasjon.

PSTs lokaler i Nydalen i Oslo.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Dette går på å spre info som er egnet for den som vil begå terrorhandling. Jeg kan ikke gå inn på hvilken type informasjon det er snakk om, sa politiadvokat Signe Aalling i Politiets sikkerhetstjeneste på et pressemøte mandag ettermiddag.

Mannen er norsk-iraker med norsk statsborgerskap, ifølge Dagbladet.

Han er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 147 c. Den omfatter oppfordring til terror, rekruttering til terror eller opplæring i metoder som kan brukes til terror.

Ansatt i Aker Solutions

Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. Ifølge Dagbladet skal mannen ha en ansvarsstilling i selskapet og han skal ha høyere utdanning. Det var Aker Solutions som varslet PST, ifølge avisen.

— Vi har i dag suspendert en ansatt etter at våre kontrollrutiner avdekket at vedkommende har brutt selskapets interne retningslinjer. Politiet har vært orientert om saken og valgte å pågripe personen i våre lokaler i dag på Fornebu, sier kommunikasjonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions til VG.

Siktelsen har en strafferammen er seks år fengsel, ifølge PST.

Lite info fra PST

PST ville mandag verken fortelle hvordan de ble kjent med saken, hvorfor mannen ble pågrepet så raskt eller om han er tidligere straffedømt.

PST gikk til aksjon rundt klokka 13. En ransaking var også i gang mandag ettermiddag.

Aalling ville ikke si om mannen har vært i politiets søkelys eller om han tilhører noe bestemt miljø.

— Etterforskningen er nettopp startet, og dette er første skritt i saken. Han er i politiets varetekt og vil bli avhørt. Vi må komme tilbake til hvordan han forholder seg til siktelsen, sa hun.

Publisert: