Fredsprisvinnerens kone og venner deltok på fredsgudstjeneste

Dagen før utdelingen av Nobels fredspris samlet venner og familie av Denis Mukwege, samt en rekke andre, seg til fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken.

Publisert Publisert

I KIRKEN: Madeleine Kaboyi Mukwege, konen til fredsprisvinner Denis Mukwege, var sammen med venner og familie til stede under den økumeniske fredsgudstjenesten i Trefoldighetskirken søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Pinsebevegelsen, Kirkens Nødhjelp, Join, Den norske kirke og Norges Kristne råd arrangerte sammen den økumeniske fredsgudstjenesten søndag, dagen før Nobels fredspris deles ut til Denis Mukwege og Nadia Murad.

Les også

Fredsprisvinnerne krever handling mot seksuell vold: – Fordømmelse er ikke nok

Arrangørene viste til at mange misjonærer har jobbet sammen med Denis Mukwege, og det er pinsebevegelsen i Kongo som driver sykehuset der han jobber.

Mukweges kone, Madeleine Kaboyi Mukwege, var til stede i kirken sammen med familie og venner. Fredsprisvinneren fra Kongo har også flere slektninger som er bosatt i Norge.

SAMLET: Pinsebevegelsen, Kirkens Nødhjelp, Join, Den norske kirke og Norges Kristne råd holdt en økumeniske fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken søndag. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Publisert