Flaggstangen beslaglagt av politiet

Oslo: Julegudstjenesten i Holmenkollen kapell fredag, der kongefamilien deltar, går som planlagt etter dødsulykken på julaften, der en trebarnsmor mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang.

Publisert Publisert

DØDE: En kvinne mistet livet da en flaggstang brakk utenfor Holmenkollen kapell på julaften. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

  • NTB

Kvinnen var 49 år gammel og trebarnsmor. Hun skulle delta i gudstjeneste julaften, og sto i kø utenfor da flaggstangen ved kapellet blåste over ende og traff kvinnen som døde.

Den tradisjonelle gudstjenesten fredag gjennomføres som planlagt klokken 12, men det vil være en egen minnestund for kvinnen. Kapellet åpnet klokken 11.00 slik at folk kunne få tenne lys for den omkomne trebarnsmoren, opplyser prest Jan-Erik Heffermehl i Ris menighet til Dagbladet.

Politiet startet julaften etterforskning. Flere vitner er avhørt. Foreløpig er det voldsavsnittet som undersøker saken, men den kan bli overført til finans— og miljøavsnittet, som blant annet ser på saker tilknyttet bygningskontroll, opplyser vaktleder Morten Wiik ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

— Vi har tatt beslag i deler av flaggstanga og gjort avhør av vitner på stedet. Dette gjør vi blant annet for å undersøke om noen kan bli stilt til ansvar, eller om dette bare var en tragisk ulykke. Vi har fremdeles noen rapporter som skal skrives, utdyper Wiik overfor VG.

Han understreker at ikke noe tyder på eventuelle svikt i rutiner.

Publisert