Norske nettleverandører må blokkere piratnettsteder

Åtte norske nettleverandører er i Oslo tingrett pålagt å blokkere tilgangen til en rekke piratnettsteder, blant dem Pirate Bay.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Avgjørelsen kommer etter at norsk filmbransje sammen med de største internasjonale produsentselskapene saksøkt norske internettleverandører og piratnettsteder.

Til sammen tolv norske og internasjonale aktører innen film— og musikkbransjen saksøkte de åtte norske internettleverandørene, blant dem Telenor, Get og Nextgentel.

Innehavere av syv piratnettsteder, blant dem The Pirate Bay, Extratorrent og Viooz, er dømt til å betale sakskostnader.

- Bra og riktig

Rettighetsalliansen har dermed fått medhold på alle punktene i sitt søksmål i den rundt 40 sider lange kjennelsen som ble lagt ut onsdag ettermiddag.

Dommen innebærer at en rekke store nettleverandører vil stenge tilgangen til sider der du kan laste ned film og musikk ulovlig.

I alt syv tjenester blir blokkert.

— Oslo tingrett er tydelig på alle internett-tilbydere skal behandles likt, så hvis én skal stenge, så skal alle stenge. Tingretten har nå besluttet at syv tjenester skal stenge, og pålegger internettleverandørene å gjøre det. Det synes jeg er bra og riktig. Da er det domstolene som beslutter hvilket innhold som skal være lovlig i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Torhild Uribarri til NRK.

Blokkerer Pirate Bay

Nettstedene som blir blokkert er: Pirate Bay, Extratorrent, Viooz, Primewire, Swefilmer, DreamfilmHD og Movie4k.

Popkorn Time er ikke omfattet av kjennelsen og var heller ikke en del av det opprinnelige søksmålet.

Saken er blitt behandlet av Oslo tingrett denne sommeren, men bak lukkede dører ettersom tingretten har behandlet den skriftlig.

Publisert: