Anniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier

Anniken Hauglie (H) er på vei ut av regjeringen, og hun er ferdig som arbeids- og sosialminister, ifølge NRK og VGs opplysninger.

Publisert Publisert

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i høringen om trygdeskadalen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité 10. januar. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB

Høyre-politikeren har vært arbeids- og sosialminister siden desember 2015, men nå går det mot slutten, ifølge VG og NRK.

Hauglie er øverste ansvarlige for Nav og har de siste månedene vært under press i kjølvannet av Nav-skandalen, hvor 78 personer antas å ha blitt uskyldig dømt.

Rødt har tidligere fremmet mistillitsforslag mot Hauglie, men fikk ikke de andre partiene i Stortinget med seg. Den siste tiden har også SV varslet mistillit mot Nav-statsråden, mens Ap har sagt at de vil vente med å konkludere i saken til kontrollkomiteens innstilling om Nav-saken er klar. Det er ventet at innstillingen kan foreligge allerede 11. februar.

Tidligere torsdag har flere medier meldt at tidligere kulturminister og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) er på vei inn igjen i Solberg-regjeringen. Det er ikke kjent hvilken stilling Helleland vil få.

Publisert