Etterlyst mann meldte seg for politiet

30-åringen som er siktet for uaktsomt drap etter at et ektepar ble påkjørt, meldte seg lørdag ettermiddag for politiet.

Publisert:

DØDE: To personer ble påkjørt i Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld. Foto: NTB scanpix

NTB

Det var VG som først meldte at bilføreren er siktet for uaktsomt drap.

– Vi har ingen opplysninger om det bare var han eller om det var flere personer i bilen, sier jourhavende jurist Renate Tveite i Sørøst politidistrikt til NTB.

Paret i 50-årene ble påkjørt av en sølvgrå Audi A3 på en gang- og sykkelvei i Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld. De ble sendt til Sykehuset i Vestfold, og like før midnatt opplyste politiet at kvinnen er død. Mannen er lettere skadet.

Føreren av Audien stakk av etter ulykken. Bilen ble først funnet klokka 21.52 på Hasle i Sandefjord. Lørdag ettermiddag tok politiet ut siktelse mot mannen som altså fremdeles ikke hadde meldt seg for politiet.

Politiet vurderte å gå ut med navn og bilde av den antatte gjerningspersonen i 30-årene. Så langt kom de imidlertid ikke før mannen selv meldte seg for politiet.

Tveite opplyser at den siktede ikke er bilens eier, men at det er en kvinne som befinner seg i utlandet. Ifølge Sandefjords Blad skal den siktede være kvinnens eksmann.

– Vi har ingen opplysninger om at bilen skal være stjålet eller at den ble benyttet uten tillatelse fra eieren, sier Tveite.

Politiet ber også vitner som kan ha sett sjåføren, om å melde seg.

Publisert: