Fikk bot for å bruke feil telefon

For første gang har en privatperson blitt ilagt overtredelsesgebyr for bruk av ikke-godkjent utstyr.

TRÅDLØSE FASTTELEFONER: Når telefoner som ikke er godkjent for det norske markedet er i bruk, kan de forstyrre mobilnettene og hindre at anrop kommer gjennom, blant annet til nødetatene. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har ifølge en pressemelding for første gang ilagt en privatperson overtredelsesgebyr for bruk av en trådløs fasttelefon som ikke følger den europeiske standarden.

Siden disse benytter frekvenser som i Norge er tildelt mobiloperatørene, kan de forstyrre mobiltrafikken og hindre blant annet nødanrop.

Ifølge Nkom er bruk av trådløse fasttelefoner (DECT-telefoner) som ikke følger den europeiske standarden et betydelig problem. Telefonene er ofte kjøpt på reise i utlandet, men er ikke godkjent for det norske markedet.

1000 kroner i bot

For å understreke at det er forbudt å bruke ikke-godkjent utstyr og begrense dette problemet, har Nkom vurdert det som nødvendig å ilegge overtredelsesgebyr når slik bruk blir avdekket.

Overtredelsesgebyret er i dette tilfellet på 1000 kroner og er utstedt til en privatperson i Oslo-området.

Ved utgangen av første halvår 2014 var det 1,16 millioner fasttelefonabonnement i Norge, en nedgang på rundt 80 000 abonnement siden utgangen av 2013. Totalt antall ringeminutter fra fasttelefon var 1,73 milliarder i første halvår 2014, viser tall fra Nkom.

Les også:

Publisert: