Tiendeklassing omkom i tunnelulykken i Oslo

En gutt og en jente ble alvorlig skadd, mens en gutt omkom i tunnelulykken i Oslo. Den omkomne gikk på Ruseløkka skole. – Forferdelig trist, sier rektor.

ULYKKESSTEDET: En tenåring er død, mens to andre tenåringer er kritisk skadd etter at de gikk inn i en togtunnel i Oslo og kom i kontakt med strømførende materiell. NTB scanpix

NTB

En gutt på 15 fra Oslo og en jente på 16 fra Drammen ligger på Haukeland universitetssjukehus. Sykehuset opplyser mandag kveld at tilstanden er alvorlig for begge.

De to guttene gikk i 10. klasse ved Ruseløkka skole i Oslo.

– Vi fikk beskjed sent søndag kveld om at to av våre elever på 10. trinn var innblandet i ulykken. Det ga oss anledning til å kontakte kriseteam som vi møtte tidlig i morges, sier rektor ved Ruseløkka skole, Merete Hansen, til NTB.

Hun forteller om en skole i sorg, der elever med behov for samtaler blir ivaretatt med både helsesøster og kriseteam tilgjengelig.

– I klassen har vi hatt gode klassesamtaler, vi har tent lys og vi har skrevet litt om de minnene vi har, sier Hansen.

Rektoren forteller at det tirsdag formiddag vil bli en minnemarkering for hele trinnet, og at tankene går til familiene som er rammet.

GIKK PÅ UNGDOMSSKOLE: To av ungdommene som var i tunnelulykken, var elever på Ruseløkka skole i Oslo NTB scanpix

15.000 volt

I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt som hadde gått inn i samme tunnel med to kamerater for å tagge vognsett. 17-åringen klatret opp på et tog som sto parkert inne på hensettingsanlegget og døde momentant da han fikk 15.000 volt gjennom kroppen.

– Ulykken har likhetstrekk med denne. Politiet holder fortsatt på med sine undersøkelser. I den grad de har behov for bistand fra Bane NOR, så har vi koblet inn en egen undersøkelses- og analyseenhet, sier pressevakt Harry Korslund i Bane NOR til NTB.

Les også

Tiendeklassing omkom i tunnelulykken i Oslo

– Tragisk

Kriminalteknikere var på stedet mandag for å etterforske ulykken.

– Det er en tragisk ulykke. Vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor de har funnet på å bevege seg inn i tunnelen, sier seksjonsleder Frode Andreassen ved avsnitt for spesialsaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har vært opptatt av å ivareta de pårørende, men har også et ønske om å få snakke med de to som er innlagt på sykehus.

– Det er også naturlig å se på forholdene på stedet, men generelt er det vanskelig å sikre områder av denne typen mot personer som ønsker å komme seg inn, sier Andreassen.

FILIPSTAD: De tre ungdommene klatret trolig over gjerdet ned til toglinjen. NTB scanpix

Sidespor

Ulykken skjedde i en del av Bane NORs anlegg for parkering av tog på Filipstad. Området der ulykken skjedde, er sperret av med gjerder.

– I helgen er det fullt med togsett som står stallet opp der. Meldingen gikk ut på at ulykken skjedde et stykke inn i tunnelen. Hensettingsanlegget ligger vest for tunnelen. Det går spor inn til anlegget for å trekke tog ut og inn, forklarer Korslund.

Anlegget forsyner togene med 15.000 volts kjørestrøm, og kjøreledningen er plassert 5,35 meter over bakken, skriver Dagbladet. Kablene som ligger i bakken, er sikret og isolert.

– Det er nærliggende å anta at det er de åpne delene av anlegget de har vært i nærkontakt med, men hvilke deler og på hvilken måte er foreløpig ikke klart, sier Korslund.

De to skadde ble funnet først og brakt til Ullevål sykehus. De opplyste at de hadde vært sammen med ytterligere en person. Denne tenåringen ble senere funnet kritisk skadd lenger inni tunnelen, men døde av skadene.

Politiet fikk melding om saken litt etter klokken 16.30 søndag.