Skal utfordre Facebooks VR-briller

Foves briller skal også kunne følge øyebevegelsene dine.

NY VR-UTFORDRER: FOVE er en ny Oculus-konkurrent med en spennende vri. Foto: Kickstarter/FOVE
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

VR-teknologi — virtuell virkelighet - er en av de store snakkisene i teknologiverden om dagen.

Mens vi ennå venter i spenning på forbrukerlanseringen av de behørig omtalte og Facebook-eide VR-brillene Oculus Rift, kunngjøres det stadig nye VR-produkter som skal ta opp konkurransen, som eksempelvis Sonys «Project Morpheus», Samsung Gear VR og Googles Cardboard.

Nå har det dukket opp enda et par VR-briller som muligens kan bli en tøff utfordrer.

Brillene er lansert på folkefinansieringsnettstedetKickstarter, hvor Oculus Rift for øvrig også startet sin ferd. De nye brillene har fått navnet «FOVE» og har i alle fall én interessant egenskap som skiller dem fra konkurrentene på markedet.

Sporer øyebevegelsene

Brillene byr nemlig på en teknologi som ikke barer sporer hodebevegelsene, men også øyebevegelsene, noe som ifølge utviklerne åpner for mange spennende muligheter. Øyebevegelsene registreres ved hjelp av infrarøde sensorer inni brillene som fanger opp vinklene som øynene befinner seg i.

Poenget med denne løsningen er blant annet å levere høyere visuell realisme ved at grafikkmotoren automatisk blir i stand til å fokusere bildet der hvor blikket rettes, akkurat som i virkeligheten.På denne måten skal man også få en mer fornuftig fordeling av de grafiske ressursene som brukes til å rendere bildene, som igjen skal gi høyere ytelse.

Utover dette er meningen at man kan få til en mer intuitiv sikteprosess i for eksempel førstepersons skytespill, ved at man kan plassere siktet ved å simpelthen rette blikket mot fienden, i stedet for at man må sikte ved å vri hele hodet i riktig retning.

I tillegg kan man bruke blikket til interaksjon i spill, ved at man for eksempel kan innlede dialoger med spillfigurer bare ved å opprette øyekontakt med figuren.

Nå har også syklistene fått sin egen VR-løsning

Liten forsinkelse

Av rene tekniske spesifikasjoner har FOVE-brillene en skjerm på 5,8 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, 100 graders synsvinkel og bildefrekvens på 60 bilder per sekund.

Hodesporingen skal ifølge utviklerne ha meget lav såkalt latens, det vil si forsinkelsen mellom hodets bevegelse og hva man ser — en av VR-teknologiens største utfordringer, og øyesporingen skal angivelig registrere bevegelser på under 0,2 grader.

I skrivende stund har prosjektet samlet inn 248.000 dollar av et mål på 250.000 dollar, med 42 dager igjen.

For å sikre deg et eksemplar av utviklerutgaven må du love bort minst 350 dollar, og brillene skal etter planen bli tilgjengelige fra mai neste år.

Les også:

Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning

Disse VR-brillene kan du bruke med hvilken som helst mobiltelefon

Publisert: