Feil i «finn min telefon» har blitt deres mareritt

Paret i Atlanta får stadig vekk besøk av sinte folk på jakt etter sine mistede eller stjålne mobiltelefoner.

Både Apples "Find my Iphone"-tjeneste og Googles "Finn min telefon"-tjeneste har blitt et mareritt for et ungt par i Atlanta, USA. FOTO: APPLE
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Midt på natten, ofte med politiet på slep, dukker det opp folk som vil ha igjen mobilene sine.

Felles for dem alle, er at de har brukt «Finn min telefon»-funksjonen og peilet inn telefonene sine til å skulle våre nettopp på det stedet huset til Christina Leeog Michael Saba ligger i utkanten av den amerikanske byen Atlanta.

Problemet er bare at de har hverken funnet eller stjålet telefonene. Det er en feil i søkesystemet, som gjør at det «tror» at telefonene befinner seg nettopp der.

Får fremmede på døren

Dette har skjedd flere ganger det siste året. En måned skjedde det fire ganger. Hittil i år har de fått besøk flere ganger allerede.

— Beklager at dere har måttet komme hele den lange veien ut hit, men dette skjer ofte og vi har ikke telefonene deres, må de si til vilt fremmede som kommer på døren til alle døgnets tider.

Slik passer du på mobilen i kulda:

Les også

Her er fem smarte tips

Som regel blir de trodd, men noen ganger må det ganske mye forklaring til for å få folk til å gi seg.

— Det jeg frykter aller mest er jo at det skal komme noen voldelige, skikkelig skumle typer hit, sier Saba til teknologinettstedetFusion. Noen ganger kan sliktgå virkelig galt.

Ofte har folk som er på jakt etter telefonen sin politiet med seg. Slikt har også gått galt tidligere.

Politiet endevendte huset etter savnet jente

En gang kom foreldrene til en savnet tenåringsjente, som mente at datteren måtte skjule seg hos dem, fordi de hadde sporet telefonen hennes dit.

Paret måtte vente utenfor sitt eget hjem i over en time, mens politiet endevendte huset på jakt etter jenta uten å finne henne.

Parer som er i 20-årene har kontaktet telefonselskaper og andre eksperter, alle klør seg i hodet uten å finne ut av mysteriet.

Både Iphone og Android-mobiler

Det skjer både med Apple- og Android-telefoner og telefoner tilknyttet flere ulike mobiltelefonselskaper.

Les også

Dette Iphone-trikset bør alle prøve

Slike mobilpeiletjenester baserer seg på flere systemer. I tillegg til satellitter (GPS) og mobilselskapenes basestasjoner, støtter de seg også til WiFi-punkter og deres posisjoner og IP-adresser.

Eksperter paret har vært i kontakt med og som nettmagasinet har snakket med lander på to mulige forklaringer.

Kan være problemer med basestasjoner

Enten er det en feil som gjør at mobilbasestasjonene som kan posisjonere mobiltelefoner på en eller annen måte har en låst seg til en fast posisjon, hvis de ikke får gode nok signaler fra telefonene. En default posisjon, som uheldigvis ligger på samme sted som parets hus.

En mann iLas Vegas har opplevd et lignende problem, og har fått en forklaring fra et mobiltefonselskap med en basestasjon nær ham, at nettopp det kan være årsaken til hans problem.

Korrekt WiFi-posisjon hjalp ikke

En annen mulighet er at noen av WiFi-punktene systemene benytter for å gi telefonene nøyaktige posisjoner er feilprogrammert, slik at de viser feil posisjon, og hele utregningen blir feil.

De har imidlertid resatt og satt korrekt posisjon på parets egen WiFi-base, uten at det har hjulpet.

Har du passet på å slå det av?

Les også

Det hemmelige kartet på mobilen

Får ikke hjelp

Paret hevder de har klaget til mobilseksapet med basestasjon nærmest dem, samt til både Apple og Google, uten noen respons.

De jobber nå med en klage til det amerikanske teletilsynet.

I mellomtiden sitter de bare å venter på at flere sinte og mobilløse fremmede skal komme og banke på døren.

Interessert i teknologi — se vårt nye teknologimagasin!

Publisert: