Feministisk initiativ har stiftet nasjonalt parti

I helgen møttes Feministisk Initiativ (FI) i Bergen og Oslo for aller første gang. Resultatet ble stiftelsen av et nasjonalt parti, som nå sikter seg inn mot stortingsvalget i 2017.

Publisert: Publisert:

SAMLES: Cathrine Linn Kristiansen (andre fra høyre), talsperson for Feministisk Initiativ Oslo, sier det nystartede partiet vil ha mye å si, også utenfor Norges grenser. Fra v.: Xamina Azzari Støen, Benedicte Alnes, Lone Alice Johansen, Cathrine Linn Kristiansen og Lene Nilsen, som før høstens valg samlet underskrifter i Oslo sentrum for å kunne stille liste. Foto: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX

NTB

— Dette en historisk begivenhet for norsk politikk, som vil ha ringvirkninger også utenfor landets grenser, sier Cathrine Linn Kristiansen, talsperson for Feministisk Initiativ Oslo.

Les også

Hvordan vil feministene i Ap samarbeide med sine verdikonservative kompanjonger i KrF?

Lokallagene i Oslo og Bergen møttes på Geilo — midt mellom de to byene. Der ble grunnlaget for Norges første nasjonale feministiske og antirasistiske parti lagt. Det nystartede partiet skal kjempe for et likestilt samfunn, fritt for diskriminering.

— Det har vært fantastisk spennende og lærerikt for oss å starte FI Oslo og Bergen. Nå skal vi samle feminister i hele Norge. Mer enn noen gang, ser vi at vi trengs, sier talsperson for FI Bergen, Sunniva Schultze-Florey.

Les også

Slik gikk det med minipartiene

FI stilte i år lister til lokalvalgene i Oslo og Bergen, og fikk henholdsvis 0,4 og 0,5 prosentpoeng oppslutning. I tillegg havnet førstekandidatene i begge byene på topp-ti-listen for slengere.

Den første oppgaven til nasjonale FI er å samle 5000 underskrifter innen årsskiftet for å bli registrert i partiregisteret.

— Sammen skal vi lage en rosa revolusjon, sier Schultze-Florey.

Publisert:

Les også