Ny utsettelse i vaksineringsplanene – enkelte kan måtte vente til september

Noen innbyggere i flere mindre kommuner kan måtte vente til begynnelsen av september med å få tilbud om første vaksinedose, ifølge FHI.

Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet opplyser at vaksineringen kan bli ytterligere utsatt enkelte steder. Foto: Jil Yngland / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tidligere regnet FHI med at alle ville ha fått tilbud om første dose i uke 32, uken som starter med 9. august. Nå flytter altså datoen seg til begynnelsen av september, skriver VG.

Det er fortsatt slik at innbyggerne i de fleste kommunene vil ha fått tilbud i løpet av uke 32, men i enkelte kommuner kan det ta lenger tid. Dette kan gjelde opptil 50 mindre kommuner, ifølge FHIs foreløpige vurderinger.

– For noen enkeltpersoner kan det bli en forsinkelse på tre/fire uker, inkludert en ukes forskyvning på grunn av høyt vaksineopptak, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm.

FHI har tidligere opplyst at vaksineprogrammet blir forsinket fordi flere enn ventet takker ja til vaksinene.

– Det er så mange som ønsker å vaksinere seg. Det er jo en veldig god nyhet for flokkimmuniteten i Norge, men det gjør jo at det tar lenger tid før vi kommer til en ny prioriteringsgruppe, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NTB torsdag morgen.

I tillegg ser risikogruppene ut til å være større enn antatt i flere kommuner, noe som også går ut over framdriften.

Publisert: