- Justin Bieber støtter Venstre

Bieber-feber på Venstres landsmøte

Publisert Publisert

POLITIKK-BIEBER: Mathias Fischer (V) ble kalt «politikkens Justin Bieber» i en debatt på Twitter nylig. Etter å ha gjort seg ferdig med Venstres landsmøte, skal han i Telenor Arena for å se popfenomenet med egne øyne. Og han tror Bieber hadde likt Bergen Venstres narkotikapolitikk. Foto: PÅL ANDREAS MÆLAND

— Justin Bieber er enig i Bergen Venstres narkotikapolitikk, mener Erlend Horn og Mathias Fischer fra Bergen Venstre.

Vegg i vegg med Telenor Arena, der den kanadiske popstjernen skal holde tre konserter for 70.000 mennesker kommende uke, avslutter Venstre søndag sitt landsmøte.

Og mens sikkerhetsgjerdene er på vei opp, og hotellet varsler om stengte dører for å holde hordene av «beliebers» utenfor, har superstjernen blitt politisk debattema.

Bakgrunnen er behandlingen av Venstres rus- og narkotikapolitikk, der Bergen Venstre tilhører det liberale mindretallet som ønsker å avkriminalisere bruk, besittelse og kjøp av mindre mengder illegale rusmidler.

Les også

Venstre vil ha en boklov

Vil rekruttere «beliebere»

Horn og Fischer viser til at også popstjernen Justin Bieber har signert et opprop mot krigen mot narkotika, ifølge VG.

«De største ofrene for det industrielle fengselskomplekset er vår nasjons barn. Hundretusener av barn har mistet en forelder på grunn av lange fengselsstraffer for ikke-voldelige narkotikalovbrudd, noe som medfører at disse barna må ta vare på seg selv», heter det i oppropet

— Jeg er glad for at en viktig talsperson for ungdomsbevegelsen tar et tydelig standpunkt, sier Erlend Horn i en noe spøkefull uttalelse til Bergen Venstres nettsider.

— Det er tydelig at det er en ung bevegelse for en mer fornuftsbasert narkotikapolitikk. Justin Bieber er et godt eksempel på dette. Nå håper jeg at hans «beliebers» kan bli like entusiastiske for å avslutte krigen mot narkotika som de er for musikken til Bieber, fortsetter Horn.

Les også

Åpner for vinsalg i butikk

Feirer bursdag med Bieber

Selv har han ikke tatt turen til Fornebu, men partifelle Mathias Fischer er entusiastisk til stede. Ikke minst fordi han har sikret seg en billett til en av Bieber-konsertene.

— Er du en belieber?

— Nei, det er jeg ikke. Men jeg har 20-årsdag på onsdag, og tenkte at den måtte feires på en god måte. Så fikk jeg en gratis billett av et snilt menneske på Twitter, sier Fischer.

Han har ikke et sterkt forhold til musikken, men er fascinert av fenomenet Bieber.

— Det er som Beatles-hysteriet på sitt største, sier han.

- Tror du Bieber hadde vært Venstre-velger hvis han var norsk?

— Det spørs. Han er visst ganske konservativ i abortspørsmålet, for eksempel.

Maybe, Baby

Dessverre for Fischer, Horn (og muligens Bieber) ble forslaget om å legalisere brukerdoser av narkotika nedtstemt på landsmøtet.

I stedet ble det gjort et mer moderat vedtak om å "endre norsk narkotikalovgivning etter modell fra reformene i Portugal og benytte helsepolitiske virkemidler fremfor straff overfor brukere og misbrukere".

BTs utsendte har verken kompetanse, mulighet eller lyst til å vurdere om Justin Biebers tekstlige budskap kan tas til inntekt for annen Venstre-politikk. Men utelukkende basert på tittelen, kan hiten "Maybe, Baby" høres ut som en sang om Venstres noe vankelmodige forhold til EU.

Publisert

Les mer om dette temaet