Ukjent farkost stanset fly til Gardermoen

Et mikrofly eller hanggliderlignende farkost lå i luften og hindret innflyging til Oslo Lufthavn Gardermoen torsdag ettermiddag.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Oslo Lufthavn Gardermoen er igjen åpen for normal trafikk etter at en ukjent farkost i luften skapte store problemer torsdag ettermiddag.

Det er fortsatt ikke klart hva det var som befant seg i luften i innflygingstraseen til hovedflyplassen og som gjorde at flygelederne ved Røyken stanset alle innkommende fly til Gardermoen.

— Vi har ingen informasjon om hvem dette var, men det har nå gått så lang tid at drivstoffet i et lite minifly ville være brukt opp. Vi regner derfor med at vedkommende er trygt nede, sier informasjonssjef Jo Kobro til TV 2.

Flytrafikken er i gang igjen. De første som kommer til Gardermoen, er flyene som ble omdirigert mens luftrommet var blokkert. Deretter slipper andre fly inn, og trafikken kan igjen gå som normalt. Flyplassen var stengt i over halvannen time, og Kobro regner derfor med at det vil være en del forsinkelser i oppstartfasen.

Det var et rutefly som først rapporterte om en hanggliderlignende farkost i rundt 8.000 fots høyde i et område som brukes under innflygingen.

— Det har også vært andre fly oppe for å prøve å finne ut hva slags farkost det er snakk om. De har ikke kunnet fastslå dette, og situasjonen er ganske fortvilet, fortalte informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB da flyplassen nærmest var stengt.

I tillegg bidro politiet i forsøket på å finne ut hvem som skapte så store problemer for flyplassen, og flyklubber i området ble kontaktet, men uten hell.

— Jeg vet ikke om man klarer å spore vedkommende og finne ut hvem og hva som var i luften, avslutter Kobro.

Publisert: