Nå er han bare tredje størst

Ny varsko-måling for Jens.

Publisert: Publisert:

NTB

Både Høyre og Fremskrittspartiet er større enn Arbeiderpartiet, og til sammen ville de to partiene ha fått 97 representanter i Stortinget, viser en ny meningsmåling.

Både Høyre og Fremskrittspartiet øker sin oppslutning og får til sammen 54,4 prosent av stemmene på meningsmålingen Norstat har gjort for Vårt Land i desember.

Frp øker mest på målingen med en fremgang på 4,2 prosentpoeng til 25,8 prosent – og er dermed større enn Ap som får 25,6 prosent, en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng.

Høyre er klart størst med en oppslutning på 28,6 prosent, 0,5 prosentpoeng mer enn på forrige måling. Det er det høyeste resultat Høyre noen gang har hatt på Vårt Lands måling.

De to andre regjeringspartiene går også tilbake, Senterpartiet til 5,3 og Sosialistisk Venstreparti får 5 prosent. Dermed er oppslutningen om regjeringspartiene på 35,9 prosent. Det ville gitt 63 stortingsrepresentanter.

Venstre faller tilbake under sperregrensen på denne målingen og får 2,9 prosent. Kristelig Folkeparti har en forsiktig fremgang til 4,6 prosent.

Les også

- Delelinjen den viktigste saken i 2010

Les også

Regjeringens triste karakterbok

Hvorfor går Frp og Høyre frem? Si din mening!

Publisert: