Kongeparet, Märtha Louise og Durek Verrett til gudstjeneste

Kong Harald og dronning Sonja deltok onsdag i gudstjenesten i Holmenkollen kapell. Med i følget var også prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett.

Publisert Publisert

ANKOMST: Durek Verrett ankom sammen med kongefamilien. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

  • NTB

Noen få minutter over klokken 12 ankom følget med de kongelige, inkludert prinsessens barn.

Gudstjenesten i Holmenkollen kapell ble ledet av sokneprest Jan-Erik Heffermehl, mens Petter Amundsen var organist. Heffermehl og kirketjener Inger Margrethe Magnus tok imot kongeparet og prinsessen da de ankom kapellet.

Fra Kongsseteren

Kongeparet feirer som så ofte tidligere, jul på Kongsseteren, som ligger drøyt fem minutters kjøring unna kapellet. Også prinsesse Märtha Louise tilbringer julen der i år.

Det er ikke kjent om også Durek Verrett har tilbrakt julen på Kongsseteren, som var en gave til kong Haakon og dronning Maud og sto ferdig i 1910.

Verrett ble kjent for nordmenn i forbindelse med at han og prinsesse Märtha Louise i mai erklærte at de var et par. Dette var like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman».

Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, og det munnet ut i at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

SAMLET: Durek Verrett sammen med kjæresten, prinsesse Märtha Louise, før gudstjenesten. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Ser og Hørs ekspert overrasket

Det er tradisjon at kongeparet er til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng betegner det som «svært overraskende» at Verrett var med.

– Det er veldig spesielt at kongefamilien tar med seg sjaman Durek på et offisielt oppdrag. Ari Behn har tidligere vært på Kongsseteren med kongeparet, men de har ikke tatt ham til gudstjenesten etter skilsmissen med Märtha, sier han.

Ikke nevnt

Stavseng omtaler samtidig kongeparet som «rause» ved at de tar med prinsessens kjæreste til gudstjenesten.

– Kongen og dronningen gjør åpenbart et statement ved å ta med Durek på gudstjenesten. De vil helt sikkert vise at de støtter ham og Märtha, som har hatt en tøff høst, sier Stavseng.

Kongehuset skriver for øvrig i en artikkel akkompagnert av flere bilder på sine nettsider at både Kongen, Dronningen og prinsesse Märtha Louise var til stede på den tradisjonelle 1. juledagsgudstjenesten i Holmenkollen kapell, men Durek Verrett er ikke nevnt.

ANKOMST: Det kongelige følget ved ankomsten til kirken. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Kongens program som planlagt

Kong Harald (82) ble forrige uke sykmeldt med en virusinfeksjon og deltok blant annet ikke i det ekstraordinære statsrådet onsdag da Frps Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder. Nå er han på bedringens vei.

– Kongens program går som planlagt i romjulen, sa Sven Gjeruldsen i kommunikasjonsavdelingen ved Slottet til NTB lille julaften.

Det innebærer også at han holder årets nyttårstale til folket, og denne sendes nyttårsaften.

Kronprinsfamilien i Uvdal

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år er det feiring på hytten.

Julaften deltok kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby på gudstjeneste i Uvdal kirke.

– Det er veldig hyggelig at de ville feire julen sammen med oss, fortalte sokneprest Stina Frøvoll Torgauten til NTB.

Publisert