Facebooks VR-briller får håndkontroller

Men Oculus Rift blir først butikklare i 2016.

HÅNDKONTROLLER: Hva gjør han her? Bruker pil og bue? Slik vil du spille spill til neste år. Foto: Oculus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det Facebook-eide «virtual reality»-selskapet Oculus har sluppet flere nyheter rundt lanseringen av sitt kommende produkt, VR-brillene Oculus Rift.

Oculus2.jpg

På en nylig avholdt pressekonferanse ble det bekreftet at VR-brillene skal lanseres i løpet av første kvartal neste år, og at de vil selges med en Xbox One-kontroller. Det er også klart at Windows 10 får innebygd Oculus Rift-støtte.

Nytt kontrollsystem

Den kanskje mest spennende nyheten er imidlertidet nytt kontrollsystemfor plattformen. Det heter Oculus Touch, og består av to deler – en for hver hånd.

Nytt kontrollsystem. Foto: Oculus

Disse holdes omtrent som man ville holdt en pistol, og er utstyrt med sensorer. Når du beveger hendene, vil dette registreres og bevegelsene vil overføres til hendene til spillfiguren din.Hver av dem har en liten stikke og flere knapper.En av knappene befinner seg der avtrekkeren hadde vært om det var en pistol du holdt.

Det går også en «ring» rundt hånden din, med sensorer som vil kunne oppfatte ulike håndgester slik at disse overføres til figuren i spillet.

Haptisk feedback

HÅNDKONTROLL: Slik holder man kontrollerne. Foto: Oculus

Kontrollerne har også såkalt haptisk feedback, noe som vil siat de for eksempel vil vibrere om du «tar» på noe som vibrerer i et spill.Oculus sier at hovedmålet for kontrollerne var å lage noe som føles naturlig å bruke, og som gir deg enda større tilstedeværelse i den virtuelle verdenen.

Når du beveger hendene dine og hendene til spillfiguren følger etter, blir den allerede realistiske opplevelsen enda mer realistisk.

Oculus Touch skal ikke lanseres samtidig med Oculus Rift, men kommer i løpet av første halvdel neste år. Selskapet sa for øvrig ikke noe nyttom hvor mye Oculus Rift vil koste.

Det finnes flere ting som økerfølelsen av tilstedeværelsen i VR

Et virtuelt nesegrev reduserer svimmelheten

Les også:

Her er Googles nye VR-briller i papp

Publisert: