Pangstart for SUVene

Avgiftsomleggingen har gitt mange SUV-leveringer i januar, samtidig har det også åpnet for at 2016 blir et godt år for segmentet.

FULL FART: Luksus-SUVer som BMW X5 har fått en god salgsstart i 2016. (Foto: BMW)
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Årets første måned viser en voldsomt vekst for mange av de store SUV-modellene. Det ble registrert nær 250 prosent flere nye BMW X5 i januar 2016 enn samme måned i fjor, ifølge tall fra Opplysningsrådetfor Veitrafikken.

Dette henger delvis sammen med at bilavgiftene ble justert ved nyttår, slik at det ble lagt mer vekt på utslipp og mindre på effekt. Noe som slår gunstig ut for flere av bilene i SUV-segmentet.

— En del kunder ventet med å registrere til januar i år, som følge av avgiftsendringen, men desember var jo også en bra måned, så BMW har en veldig bra fart i markedet, sier Kjetil Myhre, informasjonssjef i BMW.

Christina (34) sparte tusenvis på dette geniale trikset:

Les også

Fikset bilen med stokk og sokk

Samme pris, større motor

X5 kom i høst som ladbar hybrid, der utgaven med totalt 313 hestekrefter har så å si samme startpris som en X5 med en 211 hestekrefters diesel. Myhre forteller at det kom en større levering av X5 i januar, som påvirker tallene, men at dette ikke bare var den ladbare hybriden.

– Vi selger også bra av dieselvarianten.

Porsche Cayenne hører, som X5, hjemme i den luksuriøse enden av SUV-sjangeren, og hadde en start på året som langt overgikk fjoråret – med 30 leveringer mot 6 for ett år siden. Det er den samme avgiftsfaktoren som spiller inn her.

Les også

VW selger flere biler til tross for utslippsjukset

LADBAR SUKSESS: De ladbare hybridversjonene selger godt. Nesten alle Porsche Cayenne som ble levert i januar, hadde en slik drivlinje. (Foto: Porsche)

Over én million

– En del kunder ønsket å utsette leveransen fra desember til januar, men hovedårsaken er at avgiftsomleggingen har ført til betydelig økt etterspørsel. Med den ladbare hybriden kan vi tilby 416 hk i Cayenne for tilsvarende pris som vi tidligere leverte 211 hk – så kunden gjør åpenbart et godt kjøp, sier Morten Scheel, administrerende direktør hos den norske Porsche-importøren.

Disse Cayenne-modellene koster begge over én million kroner. 27 av de 30 bilene var med en hybrid drivlinje.

Her er tipsene:

Les også

Slik unngår du rekkeviddeangsten

Nærmer seg topplassering

Volvos nye, store SUV, XC90, ble lansert i fjor sommer, og nærmer seg topp-ti blant personbilene med 215 registreringer i januar.

Her er det en 50/50-deling mellom diesel og ladbar hybrid. Den billigste utgaven har en startpris på 785.000 kroner.

– Forhandlerne våre melder om en fantastisk god start på året med XC90, og vi følger dermed den gode trenden fra 2015. Det er også riktig at en del XC90-kunder har valgt å hente ut sine biler nå i januar, etter å inngått avtale om kjøpet mot slutten av 2015, sier Rune Gutteberg Hansen, informasjonsdirektør i Volvo Car Norway.

Og noe helt annet:

Les også

DAB-radioen Harriet trodde skulle vare livet ut, er allerede ubrukelig

Opptatt av SUV? Da anbefaler vi disse sakene:

Publisert: