Vi har testet Googles nye meldingstjeneste Allo

Edward Snowden advarer mot å laste den ned.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Google vil være med på meldingstjeneste-leken, og med Allo kaster de seg inn i kampen mot Facebook Messenger, Whatsapp og Apples meldingstjeneste Imessage som nylig fikk seg en

Les også

real ansiktsløftning

med blant annet en egen App Store.

Den største rosinen i Allo-pølsa er utvilsomt Googles digitale assistent som ved hjelp av kunstig intelligens (KI/AI) skal hjelpe deg med å finne alt fra flyreiser til gode restauranter. Uten at du behøver å forlate Allo.

Og ja, det fungerer delvis bra. Googles assistent fremstår som både smartere og mindre stivbeint enn Apples Siri. Vi fikk sogar en smilies fra assistenten etter en diskusjon om rett restaurantvalg :-) Se eksempler på Allo i aksjon i videoen øverst i saken (16:36) .

Foreløpig trives den ikke noe særlig med norsk, og unnskylder seg med: «Beklager, jeg driver fremdeles og lærer norsk. Enn så lenge kan jeg søke på Google for deg». Her er det bare å børste støvet av engelsken.

Et skår i personverngleden

Da Google introduserte Allo på sin utviklerkonferanse I/O i mai, ble det gjort et stort poeng ut av at Allo skulle benytte tilsvarende ende-til-ende kryptering som WhatsApp benytter.

Når Allo nå rulles ut, viser det seg at Google har valgt å droppe krypteringen og at alle meldinger du skriver vil bli lagret. Det har fått blant andre Edward Snowden til å reagere kraftig, og på Twitter advarte han mot å laste ned Allo.

Årsaken til at krypteringen er droppet, er ifølge Google at man har valgt å prioritere teknologi og den digitale assistenten på beksotning av personvern. Det vi si, du kan rett nok velge et såkalt inkognito-modus med kryptering. Prisen du betaler er fraværet av funksjonalitet. Allo-appen fåes til både Android og Ios.

Er det fornuftig? Vi diskuterer Googles valg i Teknologimagasinet — se sendingen øverst i saken!

Eller hør mer om Google Allo i vår podkast:

Irritert deg over «hjem-knappen»?

Les også

Dette Ios 10-trikset kan redde dagen 

Les også

Her bruker politiet ørner i kampen mot droner

Les også

Fikk dobbel regning for nett og tv

Publisert: