Eldre har mye høyere inntektsvekst enn unge

Eldre par uten barn har hatt en inntektsvekst på 21 prosent de siste fem årene. Småbarnsfamiliene hadde bare en inntektsvekst på 8 prosent i samme periode.

ELDRE PAR UTEN BARN: Det er gruppen eldre par uten barn som har hatt den desidert største inntektsveksten i Norge de siste fem årene.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Par uten barn, der eldste person er 65 år eller eldre, hadde en medianinntekt som var 21,1 prosent høyere i 2014, sammenlignet med hva tilsvarende husholdningstype hadde i 2009. — Det skyldes hovedsakelig at en del 62-67-åringer kombinerer jobb og pensjon. Da blir inntektsveksten høy i disse årene. Dette er mest vanlig blant menn, sier forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand NTB.

21,1 prosent var en nesten dobbelt så sterk inntektsvekst som den generelle veksten i denne perioden, som var 10,8 prosent.

Forbrukerøkonom i Storebrand, Kristina Picard.

Denne engasjerte mange av leserne:

Les også

Kjenner du på avsmaken etter gaveutpakkingen julaften?

— Urovekkende at ulikheten øker

Gruppene med svakest realvekst i husholdningsinntektene de siste fem årene er unge aleneboende og unge par uten barn, samt småbarnsfamilier og enslige forsørgere.

— Det er urovekkende at ulikheten øker og at den svakeste inntektsgruppen sakker akterut. I de siste ti årene har andelen personer med innvandrerbakgrunn i laveste inntektsklasse fordoblet seg, sier Picard.

Alle disse gruppene hadde en økning i inntektene mellom 2009 og 2014 som var lavere enn den generelle inntektsveksten i samfunnet.

(©NTB)

Mer om besteforeldregenerasjonen:

Les også

«Eldre må overskride kretsingen om seg og sitt. Da får de større betydning enn de aner»

Les også

Besteforeldre gir stadig mer: Så mye kommer vi til å bruke på julehandelen i år

Les også

«Send ditt barn på en aktiv ferie, og få et barnebarn innen ni måneder»

Les også

Økende trend å skrive om eget liv eller andres

Og en god artikkel om hvordan man kan løse utfordringene når man blir skilt:

Publisert: