Test av trådløse øreplugger: God trådløs lyd behøver ikke koste skjorta

Kan Kygos øreplugger matche Sony og co.?

TØFF KONKURRANSE: Vi har hatt inne åtte sett med aktuelle trådløse øreplugger til å fylle din nye minijack-løse tilværelse med.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Med Iphone 7 har Apple for alvor satt fart i minijackens død, og med det gjort trådløse hodetelefoner og øreplugger mer aktuelle enn noen gang.

Tek.no har tatt inn åtte trådløse øreplugger til test, skjønt helt trådløse er de ikke. Alle har nemlig en tråd som forbinder de to ørepluggene. Det finnes også modeller uten denne tråden, men det blir neppe spesielt stor fart i det markedet før Apples egne Airpods kommer på markedet i slutten av oktober.

Med ett unntak er de alle testkandidatene såkalte kanalplugger, altså plugger som festes inne i øregangen, og de lades via microUSB, noe som i seg selv er verdt et lite jubelbrøl.

Snart er det vel bare puls— og aktivitetsklokkeprodusentene (og Apple) som ikke har skjønt at standardisering er veien å gå, men vi retter samtidig en pekefinger mot Jaybird og B&O, som krever at du bruker en proprietær adapter for å lade.

Slik testet vi

Vi har brukt alle settene slik vi bruker hodetelefonene vi bruker til daglig - hørt på ulike typer musikk, litt radio og snakket litt i telefonen med dem. Vi har også tatt alle settene med på løpetur for å sjekke hvordan de sitter under trening.

Hvilken mobil har det beste kameraet? Etter hundrevis av bilder har vi funnet det aller beste

1. plass: Jabra Sport Pulse

Jabra Sport Pulse Special Edition

Pris: 1500 kroner

Karakter: 8/10

Jabrabestitest.1000x563c.jpg

Jabra har satset hardt på kombinasjonen lyd og trening i sine trådløse plugger, og den nye toppmodellen Sport Pulse Special Edition låter svært bra. De sitter veldig godt i ørene, men ledningen har en tendens til å gjengi litt vindstøy.Det som skiller Sport Pulse fra mengden, er at de har innebygget pulsmåler, som ser ut til å fungere bra, i tillegg til at de i kombinasjon med Jabra-appen kan analysere ditt maksimale oksygenopptak. Det går derimot utover batterilevetiden, som er på rundt fem timer.

Alt i alt synes vi Jabra-modellen er den som leverer best jevnt over, men om du ikke er lysten på å bruke 1500 kroner kan du nesten like godt se på JBL-modellen under.

Mer om lydkvaliteten og sportsfunksjonene kan du lese her.

2. plass: JBLReflect Mini BT

Pris: 800 korner

Karakter 8/10

JBL.jpg

JBLs enkleste bluetooth-plugger låter rett og slett en god del dyrere enn det de faktisk er. Med en pris rundt 800kroner er de blant de billigste i vår test, og pluggene som på mange måter gir mest valuta for pengene.De er dessuten svært komfortable å ha på, i alle fall om du ikke lytter i timevis i gangen, og fungerer godt på løpeturer. JBL-pluggene er ikke like basstunge som enkelte av de øvrige, men er til gjengjeld hakket krispere jevnt over og føles svært velbalanserte.

Enten du skal ha øreplugger til trening eller bare trådløse øreplugger: JBL Reflect Mini BT løser oppgaven utmerket, og det uten å ruinere deg.

Mer om batterikapasiteten og den litt metalliske klangen kan du lese her.

3. plass: Bang & Olufsen Beoplay H5

Pris: 2500 kroner

Karakter: 8/10

BangogOlufsen.jpg

Bang & Olufsens Beoplay H5 koster rundt 2500 kroner, menlåter til gjengjeld noen hakk bedre enn alle de øvrige pluggene i testen. De er ikke veldig basstunge, men har til gjengjeld en enorm kontroll i toppen som gjør at du kan spille høyt uten at det låter skjærende.Det gjør gåsehud-faktoren høy, og løftet i refrenget til Sias «Chandelier» har en helt annen effekt med disse enn noen av de andre i testen kommer i nærheten av.

Batterilevetiden er rundt fem timer, noe som er middels, og ladeløsningen er dessuten litt underlig.

Mer om lydkvaliteten og den spesielle magnetfunksjonen til B&O kan du lese her.

Styr unna! Testens taper er helt ute av kontroll

Tre bra, en middelmådig og en klar taper

Sony SBH70

Pris: 650 kroner

Karakter: 7/10

sonyplugg.JPG

Sony-pluggene har tilnærmet helt lik utforming som Apples Earpods, og de låter ikke så veldig ulikt heller. Lyden er relativt velbalansert, men vi savner basspunchen som kanalpluggene har.Sony SBH70 sitter også veldig godt på plass i ørene, de støtter både NFC og er vanntette ned til 1 meter (IP57). Til prisen synes vi definitivt Sony-pluggene bør med i vurderingen – særlig om du ikke liker plugger som går inn i øret.

Les mer om Sony SBH70

Jaybird Freeedom Wireless

Pris: 1800 kroner

Jaybirdplugg.JPG

Jaybird Freedom F5 har all elektronikken i fjernkontrollen, og det gjør selve pluggene veldig små. Det gjør også at batterilevetiden blir i tynneste laget – kun fire timerDe har relativt god lyd, med tung bass og nærmest litt «loudness»-preg. Men de er dyre — 1800 kroner er i meste laget for hva du får.

Kygo E7/800S

Pris: 1000 kroner

Kygoplugg.JPG

Kygos trådløse plugger E7/800s vil nok være midt i blinken for fansen, men for oss faller de litt gjennom. De er litt for store og tunge, og stikker langt ut av ørene.Lyden er svært basstung, noe som legger et lite slør over vokaler og kan gjøre at det hele låter litt grøtete på musikk hvor det skjer mye på en gang.

Les hvorfor lyden passer best til Kygo-musikk

Plantronics BackBeat Go 3

Pris: 1800 kroner

panaplugg.JPG

I sin markedsføring forteller Plantronics om «stunning audio quality», men BackBeat Go 3 er enda et bevis på at du ikke skal tro alt reklamen forteller deg. Lydkvaliteten er nemlig ganske dårlig.Lyden er spinkel, med fraværende bass og litt «blikkboks»-preg over det hele. De sitter heller ikke spesielt godt i ørene, og vår tester måtte dytte og vri en del på dem for å få best mulig lyd.

Les mer om den dårlige lydkvaliteten til Plantronics.

STYR UNNA! «Musikken høres ut som en tjukk saus». Les om pluggene som kommer dårligst ut i testen.

Tek.no er eid av TU media.

Anbefaling: Dette er de aller beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå

Teknologimagasinet: De største Google-nyhetene

Myte eller fakta?

Publisert: