Solberg: – Frp var veldig fornøyd med bompenge­gjen­nomslaget sitt

Statsminister Erna Solberg (H) sier at regjeringens bompengepolitikk står fast og minner om at Frp var meget fornøyd med eget bomgjennomslag på Granavollen.

Publisert Publisert

UENDRET: På spørsmål om hun tar Frp-raslingen om å gå ut av regjering seriøst, svarer statsminister Erna Solberg (H) at det ikke er noe i regjeringens politikk som har endret seg fra regjeringspartiene inngikk Granavolden-avtalen i januar. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski, NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener

Frp har vært under hardt press om bompenger den siste tiden. I forkant av landsstyremøtet i partiet onsdag har flere fylkesledere gitt beskjed om at de mener Frp må gå ut av regjeringen hvis ikke partiet får større gjennomslag for å kutte i bilistenes bompengeutgifter.

– Ikke endret seg

På spørsmål om hun tar Frp-raslingen om å gå ut av regjering seriøst, svarer statsminister Erna Solberg (H) at det ikke er noe i regjeringens politikk som har endret seg fra regjeringspartiene inngikk Granavolden-erklæringen i januar.

– Da vi vedtok plattformen, var Frp veldig fornøyd med gjennomslaget sitt, og det har ikke endret seg siden den gangen, sier Solberg til NTB.

Hun sier at regjeringen er bekymret og ser at det er utfordringer med sviktende inntekter i flere bompengeprosjekter, særlig bypakkene, som hun beskriver som mer omfattende enn det er rom for å finansiere med inntektsgrunnlaget.

Les også

Sterke reak­sjoner på at bomav­stem­ninger utsettes: – Nærmer seg det parodiske

Høyre, Venstre og KrF bekymret

– Vi ser på muligheter. Vi i Høyre er bekymret, Venstre er bekymret, og KrF er bekymret for en situasjon der det er et annet finansieringsgrunnlag enn det vi trodde. Blant annet fordi politikken vår er vellykket og mange kjøper elbil, som er en utfordring for mange av disse pakkene, sier statsministeren.

– Dersom nå Frp skulle true med å gå ut av regjering, hvor stort vil nederlaget være for deg?

– Jeg kommenterer ikke hypotetiske spørsmål om saker som vi diskuterer substansen i, svarer Solberg, som sier hun ikke har noe svar på hvordan regjeringen skal løse bompengekrisen.

– Vi må se på hva som er mulig og hvordan vi kan lage et bærekraftig avgiftssystem for fremtiden, sier Solberg.

DN: Solberg beordret utsettelse

Det var statsminister Erna Solberg (H) selv som gikk inn for å utsette behandlingen av to store bompengeprosjekter, ifølge Dagens Næringsliv.

Solberg bekrefter også overfor VG at hun var delaktig i utsettelsen.

– Det er Stortinget som bestemmer sin dagsorden, men mitt tydelige råd var at saken ble utsatt, slik at de tre bompengeproposisjonene vil bli behandlet samtidig, sier hun.

Etter at avgjørelsen ble tatt, gikk de parlamentariske lederne på Stortinget til verks, ifølge Dagens Næringsliv. Mandag kveld ba et flertall i transportkomiteen, bestående av regjeringspartiene, om å ha en senere behandling. Dette etterkom et flertall i presidentskapet, bestående av visepresidentene Morten Wold (Frp), Abid Raja (V) og president Tone Trøen (H).

Fremskrittspartiet skal onsdag ha et krisemøte om bompengeopprøret. Flere fylkesledere har gitt beskjed om at de mener partiet må gå ut av regjeringen hvis det ikke får til kutt i bilistenes bompengeutgifter.

Publisert