Canal Digitals kunder får beholde TV 2

Etter flere uker med forhandlinger har TV 2 og Telenor landet en ny distribusjonsavtale som sikrer at Canal Digitals kunder fortsatt kan se TV 2s programmer.

Publisert: Publisert:

Mandag melder TV 2 og Telenor at selskapene har kommet til enighet om en ny distribusjonsavtale. TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier i en melding at avtalen vil sikre godt norsk innhold i de kommende årene. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

NTB

Den nye distribusjonsavtalen sikrer kunder av Canal Digital Satellitt, Canal Digital Kabel og Telenor fortsatt tilgang på TV 2s innhold, opplyser selskapene i pressemelding mandag.

– Vi er tilfreds med innholdet i avtalen og ser fram til et godt samarbeid med Telenor i årene framover, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2, i meldingen.

Forhandlingene mellom mediegigantene har trukket ut i tid. Partene har forhandlet om hvor stor del av TV 2s programinnhold Telenor-eide Canal Digital skal ha rett til å vise på fjernsyn og i sine strømmetjenester og hva Canal Digital skal betale for å ha TV 2 i sine kanalpakker.

Et eventuelt brudd mellom partene kunne ha rammet nær én million norske husstander. Sandnes understreker i pressemeldingen partenes særskilte ansvar for å sikre godt norsk innhold i en medievirkelighet med sterke globale aktører. Et poeng som også administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital legger vekt på.

– Et godt samarbeid mellom distributører og kringkastere er viktig i årene fremover, og denne avtalen viser at begge parter ser verdien av dette, sier han i meldingen.

Publisert: