Gutt påkjørt av politibil – spesialenheten etterforsker

Spesialenheten har iverksatt etterforskning etter at en ung gutt ble lettere skadd da han ble påkjørt av en politibil under utrykning i Oslo fredag.

Publisert Publisert

Politiet jobber på stedet på Schous plass i Oslo der en gutt på sparkesykkel ble påkjørt av en politipatrulje under utrykning fredag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Politiet var på vei til en trafikkulykke i Korsgata da gutten kom ut i et gangfelt ved Schous plass på sparkesykkel. Han var sammen med en kamerat, og politiet tror det var grønt lys for å krysse gaten.

Gutten ble fredag kveld betegnet som lettere skadd.

– Det er den foreløpige tilbakemeldingen vi har fått. Vi har ikke så mange detaljer, men han skal ha fått noen skrubbsår og har vondt i nakken, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til VG.

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, anslår gutten til å være mellom fem og sju år, ifølge avisen. Et vitne på stedet anslår at gutten er i barnehagealder.

En nabo sier til VG at han hørte en bil komme i en voldsom fart nedover Toftes gate, der ulykken inntraff.

– Her går det galt tenkte jeg, så ble det stille. Da jeg så ut av vinduet, skjønte jeg at det hadde skjedd en ulykke, sier naboen.

Gutten ble sendt til Ullevål sykehus, og moren hans ble med i ambulansen.

Spesialenheten, som ble varslet kort tid etter at ulykken fant sted, etterforsker saken.

Publisert