Jernring rundt kronprinsparet

Et av verdens voldeligste land har fått besøk av Norges kronprinspar.

Publisert:

Paret kom fra Miami i USA, der de har tilbrakt helgen for å akklimatisere seg i forkant av det fire dager lange offisielle besøket i Mexico.

Ifølge vg.no blir kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit passet på av mellom 30 og 50 agenter fra president Calderons egen sikkerhetsstyrke.

Rundt 5000 mennesker ble drept i Mexico i fjor. Mange av dem var ofre i den voldsomt omfattende narkokrigen mellom bander som ønsker å styre narkotrafikken til USA.

Kransenedleggelse

Kronprinsparets turprogram styres langt unna de verste områdene i landet.

Mandag morgen starter programmet med kransenedleggelse ved Nasjonalmonumentet før de drar videre til Frida Kahlo-museet. Frida Kahlo er en verdenskjent billedkunstner som var født i Mexico.

Den offisielle mottakelsen er utsatt til mandag ettermiddag fordi president Felipe Calderón ikke hadde anledning på formiddagen.

Norske bilder

Senere på ettermiddagen åpner kronprins Haakon en utstilling av 120 bilder fra norsk natur og samfunnsliv. Bildene er plassert langs et gjerde mot en park ved byens hovedgate, der rundt en million mennesker passerer daglig.

Bildene var på plass før helgen, og søndag var det mange som stoppet opp og kikket på bildene som skal presentere Norge.

Et smil og et raskt «hei, hei» var alt kronprinsparet kunne by de fremmøtte fotografene ved den røde løperen før de forsvant inn på hotell Presidente Intercontinental, der de skal bo frem til onsdag.

Etter ankomsten ble de kongelige gjestene eskortert rett opp til presidentsuiten, der de trolig tok en tidlig kveld. Med sju timers tidsforskjell fra Norge var klokken da 06.00 om morgenen hjemme.

SMIL: Det norske kronprinsparet ankom Mexico sent i går kveld norsk tid. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX

Publisert: