Spesialenheten ferdig med etterforskning av varslersak i Bergen

Spesialenheten for politisaker har etterforsket ferdig saken der en varsler meldte at politiet i Bergen nedprioriterer narkotikakriminalitet.

Publisert:

Sjefen for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, får oversendt etterforskningssaken med innstilling, og dermed er det opp til ham om flere etterforskningsskritt skal gjennomføres, skriver VG. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NTB

– Etterforskningsavdelingen holder nå på med å skrive en skriftlig innstilling til sjefen for Spesialenheten, hvor faktum fra etterforskningen oppsummeres og det foretas en vurdering og anbefaling om konklusjon, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten Øst-Norge til VG.

29 avhør av personer med status som vitner er gjennomført. Øyen kan ikke si når en avgjørelse kan foreligge.

VG skrev i november at en av nestorene ved etterretnings- og spaningsavsnittet (ESA) leverte en varsler-rapport som viser til stående ordrer om at politiet ikke skal gripe inn mot grov narkotikakriminalitet.

– Mannskaper blir pålagt ikke å gripe inn mot personer som mistenkes for grove narkotikaforbrytelser, og å avdekke disse personenes narkotikalangere, het det i rapporten. I 2015 initierte ESA kun tre narkotikasaker. I 2016 hadde de ikke noen. Unnlatelsen betegnes som mulige brudd på straffeprosess- og politiloven.

Publisert: