Ferrari til 200 millioner kroner

Sjeldne Ferrari-modeller er populære på samlermarkedet. Det gjør at prisene blir ekstreme. I mai skal en av de mest verdifulle selges.

SJELDEN KLASSIKER: Når det kun er laget ti stykker, og det er en Ferrari fra 60-tallet, blir prisen deretter. Foto: Tom Gidden / RM Auctions
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På midten av 60-tallet produserte Ferrari modellen 275. Under panseret hadde den en V12-motor på 3,3 liter med rundt 300 hestekrefter. Utvendig var den designet av Pininfarina.

Totalt ble det bygget snaut tusen eksemplarer i årene 1964 til 1968 av de forskjellige 275-utgavene.

Mest spesiell var den som ble hetende 275 GTB/4 N.A.R.T. Spyder. Den ble solgt av én eneste amerikansk forhandler, Luigi Chinetti, som også hadde bedt Ferrari om å lage en slik kabrioletversjon.

Christina (34) sparte tusenvis på dette geniale trikset:

Les også

Fikset bilen med stokk og sokk

I 1968 fikk modellen en nær ikonisk status da Faye Dunaway kjørte den i filmen «The Thomas Crown Affair,» der hun spilte mot Steve McQueen.

McQueen ble så imponert av bilen at han selv kjøpte en 275 GTB/4. Den ble for øvrig solgt på auksjon i 2014 for 10,2 millioner dollar, 83 millioner norske kroner etter dagens kurs.

AMERIKANSK: Det var en amerikansk forhandler som fikk Ferrari til å lage 275 GTB/4 N.A.R.T. Spyder. Alle bortsett fra denne havnet i USA. Foto: Tom Gidden / RM Auctions
Les også

Prøvekjørt: Porsche 911 med berserkknapp på rattet

Og denne må du få med deg:

Les også

Her selges en av verdens dyreste biler

Én av ti

Bilen som skal under hammeren i mai, er en av de ti 275 GTB/4 N.A.R.T. Spyder som ble laget mellom 1966 og 1968, og den eneste som ble levert til en europeisk kunde, resten havnet i USA.

Det skal også være den siste N.A.R.T. Spyder som ble laget, og den tredje siste Ferrari 275 som ble bygget.

– Hvis Ferrari er bil-connaisseurens valg, er N.A.R.T. Spyder valget til en Ferrari-connoisseur, sier Rob Meyer, styreformann og konsernsjef i RM Sotheby's i en pressemelding.

ENKELT OG KLASSISK: 60-tallets bilinteriør var noe enklere enn dagens. Foto: Tom Gidden / RM Auctions

Bilen er en av 21 Ferrarier som RM Sotheby's skal prøve å selge under sitt arrangement i Monaco, og er den desidert dyreste. Estimert pris ligger mellom 175 og 213 millioner kroner.

Utrolig nok vil ikke dette gjøre den til verdens dyreste auksjonsbil, faktisk vil den ikke bli blant de fem dyreste engang:

Dyrest noensinne på auksjon er en Ferrari 250 GTO Berlinetta som i 2014 gikk for 312 millioner kroner etter dagens kurs. Men RM Sotheby's mener det uansett vil bli en av de aller mest verdifulle bilene som kommer på markedet i år.

Lyst til å se flere «luksusbiler»?

Les også

Vanvittig dyre bruktbiler

Les også

Derfor får alle 911-modeller turbo

Les også

Denne Porschen blir avgiftsfri

Les også

Vi har prøvekjørt nye Porsche Cayman GTS

Les også

Vi har testet Audi Q7 mot Volvo XC90

Les også

CES-messen: Denne «Batmanbilen» skal knuse Tesla

Og noe helt annet:

Publisert: