Her er de største Google-nyhetene

Pixel mobil, Chromecast Ultra, Google Home og VR-briller for massene. I hjertet av Googles satsing på egne produkter står kunstig intelligens.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det var ikke småtterier Google med sin sjef Sundar Pichai i spissen viste frem på gårsdagens lanseringsevent. En lansering som markerte at Google ikke bare vil være et programvareselskap, men også lage sin egen maskinvare i mye større grad enn tidligere.

Og hjertet i «nye» Google vil være kunstig intelligens (AI/KI), nærmere bestemt Googles digitale assistent som vi første gang stiftet

Les også

bekjentskap med i Allo

.

Nå dukker den digitale assisten også opp i de nye Pixel-telefonene og Google Home, den smarte høyttaleren som tar mål av seg til å bli det stemmestyrte navet i det

Les også

smarthjemmet

.

Dette markerer et skifte fra «mobil først» til «AI først», og med vår digitale assistent legge til rette for en naturlig toveis kommunikasjon med det må å bygge en personlig Google-opplevelse for alle, sa Pichai.

Les også

Vil sende passord gjennom kroppen

FEM NYE: Googles nye produktportefølje. FOTO: GOOGLE

Egen mobil og Chromecast med 4K

ENKELT Å BYTTE: Google ser åpenbart for seg å kapre Iphone-kunder og har gjort det enkelt å overføre innholdet. FOTO: Google

Pixel-telefonene er rett nok produsert av HTC med det er Google som har står for utviklingen av produktet som er noe helt annet enn de tidligere Nexus-telefonene. Mobiler som i første rekke skulle vise andre produsenter hva Android var i stand til.Kanskje ikke så rart Google har droppet sin

Les også

modulmobil Ara

, og nå satser alt på at Pixel skal klatre på salgslistene. Mer om de to Pixel-telefonene som skal utfordre Apple og Samsung og Google Home kan du se i videoen øverst i saken.

På lanseringsmenyen stod også en nye versjon av Google Chromecast som støtter 4K, HDR og Dolby Vision. En potensiell strømmegodbit for alle som er opptatt av maksimal bildekvalitet. Mer om Chromecast Ultra i videoen i toppen av saken.

Se også hvordan Google Wi-Fi skal sørge for sømløst trådløs Wi-Fi i hjemmet, og ikke minst de VR-brillene som ikke ligner på noe annet vi har sett av VR-briller.

DAYDREAM VIEW: Googles nye VR-briller bruker NFC for å koble til mobilen og veier kun 220 gram. FOTO: GOOGLE

De er laget i stoff(!), skal koste 79 dollar og fungerer med Daydream-kompatible mobiler. Daydream som er Googles VR-plattform. Målet er å gjøre VR enkelt og tilgjengelig for alle. Er Google på rett spor? Vi tar diskusjonen – se videoen øverst i saken!

Ikke mulighet for å se videoen — lytt til Teknologimagasinet som podkast!

Har du fått med deg:

Les også

Nå vil Facebook selge tingene dine

Les også

Tesla-gründeren vil bosette oss på Mars

Les også

Nordmenn bruker mest penger på strømme-TV

Mer fra Teknologimagasinet:

Publisert: