Malvik-ordfører og kommunepsykolog omkom i båtulykke

Ordfører Ingrid Aune (33) i Malvik og kommunepsykolog Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) i Namsos døde i en båtulykke natt til torsdag.

Publisert:

OMKOM: Ordføreren i Malvik, Ingrid Aune, omkom i båtulykken i Namsos natt til torsdag. Her er hun sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet, NTB scanpix

NTB

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokken 1.43 natt til torsdag. På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant de en fritidsbåt et stykke opp på land.

De to ble først betegnet som alvorlig skadd. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset i Namsos. Kjellbotn Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Aune var hardt skadd.

På en pressekonferanse torsdag klokken 14 opplyste politiet at også Malvik-ordføreren var død.

– Stort politisk talent

Ingrid Aune kommer fra tettstedet Hommelvik og har vært ordfører for Arbeiderpartiet i Malvik kommune i Trøndelag siden 2015, da hun ble kommunens yngste ordfører noensinne.

Aune har tidligere vært politisk rådgiver for Ap-politiker Espen Barth Eide da han var statsråd i Forsvarsdepartementet og fulgte seinere Barth Eide over i Utenriksdepartementet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at partiet er i stor sorg etter ulykken. Han beskriver Aune som en dyktig politiker med et smittende engasjement for politikk og sine medmennesker.

– Arbeiderpartiet har mistet et av sine største politiske talenter, skriver Støre i et Facebook -innlegg.

ULYKKESSTEDET: Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) og kommunepsykolog Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) i Namsos døde etter at båten de satt i, gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. Foto: Karl Erik Hovik Aune, Namdalsavisa / NTB scanpix

Kommunepsykolog

43 år gamle Eivind Olav Kjellbotn Evensen har jobbet som kommunepsykolog i Namsos kommune.

– Dette er en tragisk hendelse som selvsagt gjør stort inntrykk på alle som bor i området, og også oss som jobber i kommunen. En av våre ansatte er involvert, og det gjør sterkt inntrykk. En trist dag i kommunen, sier rådmann Inge Ryan i Namsos til Namdalsavisa.

Politiet opplyser at begge de omkomne etterlater seg familie.

Etterforskning

På en pressekonferanse klokken 12 torsdag ble det klart at politiet rutinemessig har opprettet sak for å finne årsaken til ulykken, og at tre vitner hittil er avhørt i saken.

Politiet har opplyst at de vet hvor de to skulle. Båten er fraktet til politihuset i Namsos hvor den vil bli grundigere undersøkt.

Havarikommisjonen kommer til ulykkesstedet fredag. De skal sammen med krimteknikere fra politiet gjøre undersøkelser både av båten og av ulykkesstedet.

Dag S. Liset, avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport, bekrefter at de er orientert om båtulykken.

– Vi har begynt å hente inn informasjon om ulykken, og jeg regner med at vi kommer til å være der fredag, sier han til VG.

Publisert: