Rigging i gang til «Mission Impossible» på Preikestolen

Filmutstyr til den sjette «Mission Impossible»-filmen, med Tom Cruise i hovedrollen, har ankommet Sola lufthavn i Stavanger.

FLYR INN UTSTYR: Mission Impossible-innspilling på Preikestolen utenfor Stavanger. Filmteamet rigger opp og gjør klar til innspilling i neste uke. Carina Johansen / NTB scanpix

NTB

En Antonov An-12 landet på Sola like før klokken 14 på fredag, skriver Stavanger Aftenblad. Flyet kommer fra USA, og med seg i lasten skal det ifølge en kilde ha filmutstyret som skal brukes i den sjette Mission Impossible-filmen.

Riggingen til filmen, der enkelte scener skal spilles inn på Preikestolen, skulle etter planen starte torsdag. Da skulle de første helikoptrene fly opp med utstyr, men tåke skapte trøbbel for mannskapene.

– Det er laget en plan som tar høyde for ustabilt vær, så det er ikke noe stort problem at vi ikke kunne fly de første timene vi hadde tillatelse, sier driftsleder i Nord Helikopter, Magnus Meringdal.

STENGES: I neste uke starter filminnspillingen av Mission Impossible på Preikestolen. Turistattraksjonen stenges i tre dager. Carina Johansen / NTB scanpix

– Ti helikopter parat

Det er Nord Helikopter som har fått oppdraget med å fly i forbindelse med produksjonen.

Meringdal sier de har ti helikoptre parat, som hovedsakelig skal brukes for å frakte opp last.

Torsdag fikk produksjonsselskapet «ja» fra Forsand kommune til å doble antall flyginger til Preikestolen. Dermed ble det lagt opp til at de fra 2. til 11. november kan gjennomføre 820 helikopterflyginger til landemerket.

I vedtaket skriver kommunen at doblingen blant annet vil være bedre for natur og vegetasjon.

MYE UTSTYR: Neste uke skal innspillingen av filmen starte. Carina Johansen / NTB scanpix

Utsatte filminnspillingen

Scenene på Preikestolen skulle egentlig spilles inn i september, men da Tom Cruise skadd foten i London, ble opptaket utsatt. Det populære turistmålet blir dermed helt stengt fra 7. til 9. november.

Den sjette Mission Impossible-filmen får drøyt 6,3 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt.

Mission Impossible-innspilling på Preikestolen utenfor Stavanger. Filmteamet rigger opp og gjør klar til innspilling i neste uke. Carina Johansen / NTB scanpix