Høyre-tillitsvalgte vil ha firepartiregjering

Et klart flertall av Høyres tillitsvalgte ønsker en regjering med alle de fire borgerlige partiene. Færre enn 10 prosent vil ha en blåblå regjering.

Publisert: Publisert:
NTB

Det viser e-post-rundspørring Dagbladet har gjort blant Høyres medlemmer og tillitsvalgte. 53,8 prosent av de rundt 1.100 som har svart foretrekker en firepartiregjering. Bare 9,4 prosent vil ha en blåblå regjering med Høyre og Frp.

En regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF foretrekkes av nesten dobbelt så mange, 17,9 prosent. En regjering med bare Høyre foretrekkes av 6,2 prosent.

Valgforsker og professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, er ikke overrasket over svarene i rundspørringen.

— Jeg tror fortsatt mest på en firepartiregjering. Men de siste dagene har jeg begynt å tro litt mer på en ren Høyre-regjering, sier Aarebrot.

— For et parti som gikk til valg på at de vil forandre Norge, er det naturlig å se til Willoch-regjeringen. Det er den borgerlige regjeringen som i størst grad har oppfylt de borgerliges ønske om forandring, sier Aarebrot.

Publisert: