VG: Konen ville gå fra mannen som skjøt henne

Dagen før det angivelige vådeskuddet gikk av i parets bolig på Gran i Oppland og drepte konen, skal hun ha gitt ektemannen beskjed om at hun ville gå fra ham.

Publisert: Publisert:
NTB

Opplysningene om ekteskapsproblemene skal være en vesentlig del av politiets kartlegging av om ektemannen kan ha hatt et motiv for å ha tatt livet av sin ektefelle, skriver VG.

Gjøvik tingrett kommenterer dessuten i forbindelse med varetektsfengslingen av mannen det påfallende i at konen blir skutt dagen etter at hun informerte sin ektemann gjennom 20 år at hun vil skilles.

Politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt understreker at ektemannen foreløpig er siktet for uaktsomt drap, men at siktelsen kan utvides dersom det er grunnlag for det.

— Det vi har sagt åpent, er at vi undersøker om dette drapet kan utvides til et forsettlig eller overlagt drap. Vi trenger tid til å kartlegge både de tekniske omstendighetene rundt drapet og forhold rundt den siktede, sier Hanssen.

Ektemannen har selv i sin forklaring fortalt politiet at konen ville gå fra ham, og at paret sammen hadde kommet til konklusjonen om at barnas beste måtte hovedprioriteten.

— Det eneste jeg kan si er at min klient forklarer at skuddet skyldes et uhell, sier mannens forsvarer, advokat Arne B. Krokeide.

Publisert: