Politiet fornøyd med Breiviks første 30 timer i avhør

Terrorsiktede Anders Behring Breivik har så langt sittet i avhør i rundt 30 timer. Politiet sier han gir konkrete og detaljerte forklaringer.

AVHØR: Politiadvokat Christian Hatlo sier han føler at de er i mål med det såkalte Fjordman-sporet uten å finne noe på den kontroversielle bloggeren. Her fra en pressekonferanse 25. juli.

NTB

— Vi er fornøyd med at han kommer med informasjon og at den er så spesifikk. Da er det lettere for oss å etterprøve det han sier, og sjekke om det stemmer, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til NTB lørdag.

Mye av den informasjonen som kommer frem, er lett å sjekke, mens andre ting, som reiser og innkjøp i utlandet, tar mer tid.

Leter etter koder

Politiet jobber seg også gjennom Breiviks såkalte manifest og er kjent med teorier om at det kan ligge skjulte koder i teksten.

— Dette gjelder blant annet det som har kommet frem i mediene om at manifestet skal inneholde geografiske koordinater. Dette ser vi på, men det er for tidlig å si om det er reelt eller om det er snakk om tilfeldigheter. Vi vet heller ikke hva slags mening som eventuelt ligger bak, forklarer politiadvokaten.

Gjennomsøkte leilighet

Hatlo sier han føler at de er i mål med det såkalte Fjordman-sporet. Etter avhøret av bloggeren, som fredag sto frem som Peder Nøstvold Jensen fra Ålesund, gjennomsøkte de leiligheten hans.

— Han har status som vitne, men vi jobber videre med å undersøke en beslaglagt PC. Så langt ser det ut til at han bare er en blogger som har holdt på i sin egen verden, men vi utelukker ikke nye avhør av ham, sier Hatlo.