En mann pågrepet etter drap i Oslo

En mann i 50-årene er pågret for to knivdrap i Oslo onsdag. Politiet mener han har relasjon til både kvinnen som ble drept på Manglerud og mannen som ble drept på Grønland.

KNIVSTUKKET: En mann er erklært død etter en knivstikking på Grønland i Oslo onsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NTB

Alt tilgjengelig mannskap ble satt inn etter meldingen om de to drapene. Oslo-politiet varslet også de nærmeste andre politidistriktene og ba dem holde utkikk etter en bil med et bestemt signalement. Blant annet stanset politiet i Follo en rekke biler som kom kjørende på E6 fra Oslo.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet 12.05 onsdag, men politiet ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om pågripelsen annet enn at den skjedde i Oslo.

Med tre kvarters mellomrom

Kvinnen ble funnet knivstukket i Beiteveien på Manglerud og erklært død på stedet. Meldingen om saken kom klokka 7.38.

Senere ble en mann funnet i Breigata på Grønland, og han ble erklært død på sykehus. Meldingen om denne kom klokka 8.21.

Den drepte kvinnen var norsk, og mannen var norsk med utenlandsk opprinnelse, opplyser politiet.

– Hvem ofrene er, kan jeg foreløpig ikke si så mye om fordi det pågår arbeid rundt identifisering og varslinger, forteller politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Begge drapene skal ha skjedd utendørs, og det var tydelige blodspor begge steder.

Kjenning av politiet

Den antatte gjerningsmannen er en kjenning av politiet, men Metlid vil ikke utdype dette.

På Manglerud sperret politiet av et stort område rundt et garasjeanlegg. Politiets teknikere jobbet onsdag formiddag ved en av garasjene, og den døde ble hentet av en likbil. På Grønland, der den drepte mannen ble funnet rett ved et gatekjøkken, ble krysset Breigata/Motzfeldts gate sperret av. Politiet har gått fra dør til dør og foretatt rundspørringer i området.

Oslo-politiet ber folk som har sett noe eller har opplysninger om drapssakene, om å ta kontakt på telefon 22 66 96 00.

Mange vitner

Politiet sier det er en relasjon mellom den antatte gjerningsmannen og ofrene, men vet foreløpig ikke om det er noen relasjon mellom ofrene.

– Det er sentrale vitner i denne saken, og det pågår mange avhør nå, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Hun forteller videre at politiet er blitt kontakten av flere som har informasjon om saken. Politiet har også funnet en bil som de mener kan knyttes til drapene, men vil ikke utdype dette mer på nåværende tidspunkt.

– Folk trenger ikke være redde

Politiet vil ikke svare på om ofrene eller den antatte gjerningsmannen kan knyttes til noe bestemt miljø, men stabssjef Johan Fredriksen understreker at det ikke er noe i denne saken som gjør at folk i Oslo har grunn til å være bekymret.

Det er denne uka skjerpet sikkerhet i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris.