Sjekk hvor gammel Microsoft synes du ser ut

Dette er den nye tjenesten som alle «må prøve».

HVOR GAMMEL ER DU?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Microsofts nye nettjenesteHow Old Do I Lookble bråttlangt mer populær enn utviklerne hadde forestilt seg.

ballmer.JPG

Tjenesten går ut på at dulaster opp et bilde av deg selv, en venn, enkjendis eller noenandre,og så foretar Microsoft en kjapp analyse. På skjermen dukker det opp en boks som viser hvor gammel Microsoft-tjenesten tipper at du er, samt hvilket kjønn.

Tjenesten fungerer bra på PC, men kanskje enda bedre via mobilnettleseren din. Der kan du helt enkelt bruke mobilkameraet til å ta en dagsfersk selfie, eller knipse bilder av vennene dine.

Fra evig ung til litt for gammel

UBESTEMMELIG ALDER: Tre kjappe selfies som var ment å ligne, spriket 5 år i alder.

Resultatet du får opp påHow-Older basert på tjenestensalgoritmer og utregningsmetoder.Dette er ment å være kun underholdning, foreløpig.Analysene erheller ikke helt til å stole på, for å si det mildt.Denne 31-åringen har for eksempel fått 23 år som laveste alder, og 45 år som den høyeste, avhengig av bildet.

I de fleste tilfellet ble Microsofts spådom2-5 år høyere enn fasiten. «Trøsten» må være at vi så det samme mønsteret hos de andre på kontoret.

Les også: Menn som tar mange selfies viser psykopatiske trekk 

Du kan for øvrig like gjernesøke etter kjente ansikter via Bing-søkemotoren øverst på siden. Søk opp alt fraMona LisatilMick Jagger, idrettsstjerner, skuespillere, politikere eller historiske figurer, for eksempel.

Håpet på 50 brukere, fikk titusenvis

FORNØYD: Tipper at The Rolling Stones-vokalist Mick Jagger er sånn passe fornøyd med denne. Foto: Skjermdump

I etblogginnleggforklarer Microsofts utviklere Corom Thompson ogSantosh Balasubramanianat at de laget tjenesten raskt i forbindelse med en utviklerkonferanse.

De hadde håpet å få inn kanskje 50 stykker som ville prøve tjenesten. På bare noen få timerhadde imidlertid 35 000 personer klikket seg inn, og så ble lenkenspredt som ild i tørt gresspå Twitter.

Utviklerne understreker at How Old Do I Look foreløpig ikke fungerer helt optimalt:

«Selv om programmet er ganske bra på å gjenkjenne ansikter og kjønn, er det ikke spesielt nøyaktig når det kommer til alder. Men resultatetblirsom regelmorsomt, og brukerne synes det er gøy», skriver de på bloggen.

Nå samler de inn mer data for å videreutvikle tjenesten. Bildene du laster opp blir lagres for øvrig ikke, men skal bli slettet med en gang analysen er foretatt.

Morsomt på Twitter

Den nye Microsoft-tjenesten kan altså gjette kraftig feil på alderen noen ganger, og det kan fort bli litt komisk. På Twitter var det i alle fall mange som la ut bildene, skriverThe Verge.

Les også:

Menn som tar mange selfies viser psykopatiske trekk

Snart kan du sende langefinger-emoji

Publisert: