Tenåring foreslår hijab-emojier

Kan bli tilgjengelig i 2017. Muslimsk 15-åring var skuffet over at ingen av emojiene representerer muslimer og laget et eget forslag.

NYE EMOJIER: Disse tildekkede emojiene kan bli tilgjengelige i 2017.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

15 år gamle Rayouf Alhumedhi ønsker å øke representasjonen av muslimer i den virtuelle verden, skriver Aftenposten.no.

Hun sendte nylig sitt forslag til Unicode Consortium, organisasjonen som produserer nye emojier. Forslaget inkluderer med kvinne kledt med hijab og en mann med kefije, skriver Huffington Post.

Disse Ios-triksene bør du få med deg:

Les også

Fem ting du kommer til å merke med Ios 10

Kvinner i hijab er ikke representert

— I digitaliseringens tidsalder er bilder viktigere for kommunikasjon enn noen gang. 550 millioner kvinner i verden bruker hijab, men ikke et eneste symbol representerer dem, skriver hun i sitt forslag. Hele søknaden kan leses på onlinebibliotektet skribd.com.

Om emojien blir godkjent blir den tilgjengelig i 2017, ifølge New York Times.

— Allerede finnes det emojier med ulik hudfarge. Dette skapte masse oppmerksomhet da det kom og det er fordi folk endelig følte seg representert og anerkjent, sier Alhumedhi til Motherboard.

Les også

Slik vil «nye» Instagram vinne tilbake brukere fra Snapchat

Fikk hjelp av Reddit-grunnlegger

15-åringen skrev en epost til Unicode for flere måneder siden og skal ha fått hjelp fra en av medlemmene i undergruppene der, journalisten Jennifer 8. Lee, til å utforme et forslag.

En av Reddit-grunnleggerne Alexis Ohanian har også vært med på å utforme forslaget som er designet av Aphelandra Messer.

Rayouf Alhumedhi bor Berlin og er fra Saudi-Arabia. Hun begynte å bruke hijab da hun var 13 år.

— En emoji virker kanskje ikke som en stor ting, men det er enda en måte for å få mange mennesker til å føle seg anerkjent og representert.

Det er en bra ting, sier Reddit-grunnlegger Alexis Ohanian ifølge nytimes.com.

SV – politiker Marian Abdi Hussein sier til NRK at emojier kategoriserer virkeligheten på en måte som virker ekskluderende.

— Tegnene bør speile samfunnet, mener hun og legger til at det kan være spesielt sårt for barn og unge ikke å finne igjen seg selv i tegnene.

Mer om emojis:

Publisert: