Apple villig til å snakke om kryptering

Apple er innstilt på samtaler for å få en slutt på tvisten med FBI og domstolene om bistand til å låse opp en Iphone.

I SAMTALER: Dommer sier Apple ikke kan tvinges til å åpne mobil, men nå går selskapet inn i samtaler.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En domstol har pålagt teknologigiganten å bistå FBI med å låse opp telefonen til Syed Farook, hovedmannen bak det IS-inspirerte angrepet som kostet 14 mennesker livet San Bernardino i desember.

Selskapet har så langt nektet å lage ny programvare som skal gi det føderale politiet FBI ubegrenset antall forsøk på å låse opp Farooks telefon.

Telefonen leveres med en innstilling som gjør at alt innholdet slettes etter ti mislykkede forsøk.

Les også

Apple vil gjøre det umulig å hacke Iphone

— Kryptering er bra og nødvendig

I en uttalelse skrevet til en kongresshøring tirsdag, sier Apples advokat Bruce Sewell at offentligheten bør vite at «kryptering er bra, det er nødvendig», selv om det gjør jobben vanskeligere for politi og påtalemyndighet.

— Ettersom angrep på våre kunders data blir stadig mer sofistikerte, må verktøyene vi bruker for å bekjempe dem bli bedre. Å svekke krypteringen vil bare skade forbrukere og andre velmenende brukere som stoler på at selskaper som Apple beskytter deres personlige informasjon, sier Sewell.

Har spart brukerne 26 millioner kroner:

Les også

19-åring programmerte tjeneste til automatisk å anke parkeringsbøter

Hjelper én, blir alle sårbare

Han mener offentligheten og politikerne som lager lovene er de rette til å avgjøre spørsmålet om adgang til den løste telefonen.

Apple-sjef Tim Cook sier at dersom selskapet hjelper FBI med å åpne én telefon, vil i praksis alle tidligere Iphone-modeller være sårbare dersom myndighetene vil kikke folk i kortene.

I et intervju med Fox News mandag sier justisminister Lynch at hun fortsatt håper Apple vil føye seg etter rettsordren og bistå slik at politiet kommer seg inn på telefonen. (©NTB)

Les mer om smarttelefoner:

Publisert: